Depremzedelere Abonelik Kolayligi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne bagli ISU’nun aldigi kararla sehirde depremzedelerin kullanimina tahsis edilecek meskenlerde afetzede belgesi alanlara geçici abonelik açilabilecek. Ayrica afetzedelere sosyal destek tarifesi çerçevesinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Kocaeli’de ikamet edecek afetzedeler için düzenleme
AFAD araciligiyla deprem bölgesinden ayrilmak isteyen aileler için Türkiye’nin çesitli yerlerindeki basta kamu kurum ve kuruluslarina ait olmak üzere geçici barinma yerlerine nakiller basladi.
Bu çerçevede Kocaeli’ye gelen depremzedeler kamu kurum ve kuruluslarinin barinma merkezlerinin yani sira büyüksehire ait kamplarda misafir ediliyor. ISU Yönetim Kurulu da bu gelismelerin ardindan deprem bölgesinde ikamet etmekte oldugu halde, sehre geçici olarak barinmak üzere gelen depremzedelerin ikamet edecekleri meskenlerde açilacak geçici aboneliklerde birtakim düzenlemeler yapilmasinin uygun olacagi kararini aldi.
Afetzede belgesiyle basvurular yapilacak
Sehre gelen depremzedelerden; geçici ikamet edecegi ilçedeki kaymakamliga kayit yaptirmis olup afetzede olduguna iliskin belge düzenlemesi gerekiyor. Belgenin ISU’ya ibraz edilmesiyle kendilerine taninan haklardan faydalanilabiliyor. Devir abonelikler için; DASK istenilmemesi, teminat, sayaç açma - kapama, sayaç sökme takma bedelleri alinmayacak. Bu çerçevede açilacak geçici abonelikler, sosyal destek tarifesi çerçevesine alinarak bu tarifeden yararlandirilacak. Afetzedelere açilacak geçici abonelikler; kazanilmis hak teskil etmeyecek, herhangi bir sebeple 3. kisilere devredilemeyecek ve uygulama 31 Aralik 2023’e kadar devam edecek.
