Mugla'ya 25 Bin 826 Depremzede Geldi

Mugla Il Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 siddetindeki deprem sonrasi depremde hasar gören illerden Mugla’ya 25 bin 826 depremzedenin geldigi açiklandi.

Mugla'ya 25 Bin 826 Depremzede Geldi
Depremin hemen ardindan itibaren arama kurtarma, güvenlik, saglik ve sivil toplum kuruluslarinda görevli ekiplerin deprem bölgelerine intikalleri saglandigi ve halen devam ettigi açiklandi.

Mugla Il Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, “15 Subat itibariyle, Mugla’dan deprem bölgesinde 683 araç (is makinasi, vinç, ekskavatör, kepçe, karavan, kamyon wc, bakim onarim araci, arazöz, su ikmal araci, tir mutfak, ikram araci, ambulans, mobil baz istasyonu, cenaze araci) ve 3 bin 076 personel ve gönüllü görev almis olup, ayrica il genelinde toplanan battaniye, kuru gida, bakliyat, giyim, isitici, su, hijyen malzemesi, yatak, yorgan, çadir, jeneratör, seyyar wc/banyo, konteyner, yakacak ve uyku tulumunun bulundugu toplam 627 tir yardim malzemesi bölgeye karayoluyla, sivil gemilerle, askeri gemilerle ve askeri uçaklarla sevk edilmistir” denildi.

Depremden zarar gören illerden Mugla’ya gelen vatandaslar hakkinda yapilan açiklamada ise, “Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep illerinden tahliye edilen vatandaslarimizin karayolu, deniz ve havayolu ile ilimize sevki saglandi. Mugla Valiligi ve Mugla Il Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi koordinasyonunda belirlenen barinma alanlarina ve misafirhanelere yerlestirildi. 15 Subat itibariyle, deprem bölgesinden Mugla’ya 25 bin 826 vatandasimiz tahliye edildi. 3 bin 843 afetzedemiz kamu misafirhaneleri ve yurtlarda, 6 bin 587 afetzedemiz otellerde ve 15 bin 396 afetzedemiz evlerde barinmaktadir. Kamu misafirhanelerinde ve yurtlarda kalan afetzedelerimizin 3 ögün yemegi karsilanmakta olup 13 ilçede Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina yapilan yardimlarla Ücretsiz Sosyal Market hizmeti verilmektedir” denildi.

Açiklamada, afetzedelerin barindigi kamu misafirhaneleri, yurtlar ve otellerde 24 saat saglik ekiplerince, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü psikososyal destek ekiplerinin afetzedelere destek verdigi açiklandi.
Kaynak: İHA