Depremzede Ailenin Bebek Sevinci

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 farkli ili etkisi altina alan deprem felaketinin ardindan, yaralar sarilmaya devam ediyor. Depremde evleri hasar görünce hamile esi ve çocuklariyla Bursa’ya yola çikan Alparslan ailesinin, Bursa’ya vardiktan 2 saat sonra bebekleri dünyaya geldi. Karacabey’e yerlesen aileyi, Belediye Baskani Ali Özkan ziyaret etti.

Depremzede Ailenin Bebek Sevinci
Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardindan, on binlerce depremzede aileleriyle birlikte yeni sehirlerde yasamlarina basladi.

Depremde evleri hasar görünce hamile esi ve çocuklariyla Bursa’ya yola çikan Alparslan ailesini, Bursa’da bir de güzel sürpriz bekliyordu.

Döne ve Metin çifti, 3 ve 7 yasindaki kizlariyla birlikte, depremde büyük hasar gören Antakya’dan yola çikip geldikleri Bursa Karacabey’de, hayirseverlerin yardimiyla bir eve yerlesti. Hamile olan Döne Alparslan, Bursa’ya vardiktan 2 saat sonra kaldirildigi hastanede bebegini dünyaya getirdi. Alparslan ailesi, Antakya’dan çikip Bursa’ya ulasmalarini saglayan ve onlara ev bulan Anil ve Mahir isimli yardimseverlerin isimlerini de yeni dogan bebeklerine verdi.

Anil Mahir umudumuz, sevincimiz oldu

Belediye Baskani Ali Özkan, Karacabey’deki evlerine yerlesen aileyi ziyaret etti. Gerçeklesen ziyarette Metin Alparslan yasananlari Baskan Özkan’a anlatirken, zaman zaman duygusal anlar da yasandi.

Özkan ziyarette yaptigi açiklamada, “Ülke olarak deprem felaketinin acilarini yasamaktayiz. Yüzyilin afeti olarak degerlendirilebilecek bir afeti maalesef yasadik. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar temenni ediyorum. Bütün Türkiye ayakta, teyakkuzda. Devlet-millet is birligi halinde, bir dayanisma ve seferberlik ruhu içerisinde yaralar sarilmaya çalisiliyor. Alparslan ailesinin misafiriyiz. Benim liseden ögretmenim olan Yilmaz Sen Beyefendi, bos durumda olan dairesini onlara açmis. Tabii birçok vatandasimiz var bu sekilde ama duyduk ki bu ailenin bir özelligi var. Deprem bölgesinden geldikleri gün hanimefendi hamileymis. Bursa’da bir hastanede dogum yapmis. Bugün dört günlük olan ve Anil Mahir ismini koyduklari erkek çocugumuzun misafiriyiz. Anil Mahir tabi ki bizim umudumuz oldu, sevincimiz oldu. Insallah Türk milleti en kisa zamanda yeniden ayaga kalkacak ve bu yaralari saracaktir. Yine birçok Anil Mahirler dogacak. Insallah kutlu yürüyüsümüz, millet olarak devam edecek” dedi.

Çok güzel karsilandik

Baba Metin Alparslan da yaptigi açiklamada, “Hatay’in durumu çok kötü. Insallah yaralari hep birlikte saracagiz. Rabbim bir daha böyle felaket göstermesin. Bütün Hatay’a, ülkemize geçmis olsun. Burada çok güzel karsilandik. Halkimiz çok iyi. Bursa halkimiz çok iyi. Çok sükür ihtiyaçlarimizi karsiladilar. Allah milletimizden razi olsun. Milletimiz var olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA