Depremi Yasayan Çocuklara Moral Oldular

Hatay’da çadir kentte kalan depremzede çocuklar gönüllü palyaçolar ile eglendi. Çocuklarin yüzlerini gülümseten eglence, dron ile görüntülendi.

Depremi Yasayan Çocuklara Moral Oldular
Deprem felaketinin vurdugu Hatay’da bir grup gönüllü, çocuklari unutmadi. Istanbul’dan gelen aralarinda psikologlarin da bulundugu çesitli meslek sahiplerinin olusturdugu palyaço grubu, çadirkentte kalan çocuklarin yüzlerini gülümsetti. Süslü araçlariyla enkazlarin arasinda çadirkente gelen palyaçolar, çocuklara moral oldu. Çocuklarla oyun oynayan palyaçolar, onlara hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.

Ekipte yer alan Psikolog Gülnaz Aksünger “Çocuk ergen yetiskin psikoterapisi çalisiyorum. Deprem bölgelerinde zaten ilk andan itibaren temel ihtiyaçlara yönelik çesitli çalismalar yapiyoruz. Ama geçen hafta Hatay’a gittiginde sunu fark ettim çocuklarin gözlerinde ciddi bir korku vardi. O korkuyu gidermek için çocuklara bir sey yapilabilir diye düsündüm. Ertesi gün döndüm Istanbul’a sosyal medyadan “çocuklar için oyun çadiri kuralim mi” diye paylasim yaptim. 14 saat içinde 1 kamyon dolusu oyuncak topladik. Sonrasinda kocaman bir ekip oldu, kalktik geldik. Yol bizi buralara getirdi. Çocuklarin yüzündeki gülümsemeye vesile olabilmek bizim için çok önemli” ifadelerini kullandi.

Çok olumlu tepkiler aldiklarini anlatan Aksünger, “Çocuklarin yüzündeki gülümseme zaten her seyi anlatiyor. Çocuklarin ailelerin yüzlerindeki umut da bizi iyi hissettiriyor” seklinde konustu.

Ekipte yer alan bir baska gönüllü Burak Aydin ise “Insanlarin temel ihtiyaçlarini karsiliyorduk ama gördük ki aslinda bu da bir ihtiyaç. Çocuklarda bir korku kaygi olustu. Biraz olsun onlari mutlu edip eglendirerek, onlarin yasadigi bu aciyi unutturarak keyif aliyoruz Mutluyuz. Bize de iyi geliyor büyüklere de iyi geliyor. Insallah daha güzel seyler yapacagiz ve hep birlikte bu koca yikintiyi kaldiracagiz ve mutlu bir ülke olarak yasamaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA