Depremden Kurtulan Ege'nin Hayvan Sevgisi

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Hatay’dan Bodrum’a gelen 14 yasindaki Ege ve kardeslerinin hayvan sevgisi takdir topladi.

Depremden Kurtulan Ege'nin Hayvan Sevgisi


Hatay’in Antakya ilçesinde depreme yakalanan Askar ailesi Bodrum’a geldi. Aileye, Bitez Mahallesi Aktur Sitesi sakinlerinden bir hayirsever evinin kapilarini açti. Birkaç gündür burada yasadiklari afetin sokunu atlatmaya çalisan aileden 14 yasindaki Ege ve kardesleri, sitenin bahçesindeki sokak köpegi ile yemeklerini paylasmaya basladi.



Ege Askar, annesinin telefonunu kullanarak sosyal medya üzerinden Bodrum Belediyesi’ne ulasip yardim talebinde bulundu. Talebi degerlendiren Bodrum Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlügü ekipleri depremzede aileye ulasarak sokak köpeginin asi, çipleme ve muayenesini yapti. Yeteri kadar kuru mama, yas ve ödül paketleri de birakan ekiplerin bir an olsun yanindan ayrilmayan Ege ve kardesleri ekiplere tesekkür etti.

Hektor için harekete geçtiler

Sabah saatlerinde kendi imkanlariyla Bodrum’a gelen bir depremzede, bacaginin biri olmayan Hektor isimli köpegini geride birakmadi. Konaklayacagi otel Hektor’u kabul etmeyince devreye Belediye Veteriner Hizmetleri Müdürlügü girdi.

Bodrum Otogari’nda gerekli muayenesi ekipler tarafindan yapilan ampute köpek Torba Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde alindi. Daha sonra geçici barinma için Bodrum Kent Konseyi Hayvanlarin Yasam Hakkini Koruma Çalisma Grubu Temsilcisi Inci Kutay’a teslim edildi.
Kaynak: İHA