Basaksehir'de Riskli Bina Orani Yüzde 13'E Düstü

Basaksehir’de depreme güvenli konut sayisi gün geçtikçe artiyor. Ilçe genelinde devam eden kentsel yenileme çalismalariyla 2009 yilinda yüzde 50 olan riskli bina stoku orani yüzde 13’e indirildi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, 2 yil içinde bu orani yüzde 5’e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Basaksehir'de Riskli Bina Orani Yüzde 13'E Düstü
Modern sehirciligin model ilçesi Basaksehir’de, kentsel yenileme çalismalari araliksiz devam ediyor. Deprem ve dogal afet riskine karsi baslatilan kentsel yenileme çalismalari sayesinden riskli bina stoku orani her geçen gün azaltiliyor. Ilçe genelindeki kentsel dönüsüm ve kentsel yenileme projeleri, riskli bina stoku oraninin yüzde 13’e düsmesini sagladi.

“Birlikte basaracagiz”

Hayata geçirdikleri kentsel yenileme projeleri ile riskli bina oranini hizla düsürdüklerini belirten Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “2009 yilinda yüzde 50 olan riskli bina stokunu kentsel yenileme çalismalarimizla yüzde 13’e indirdik. 2 yil içinde bu orani yüzde 8’e düsürmeyi hedefliyoruz. Birlikte basaracagiz” degerlendirmesinde bulundu.

Depreme dayanikli konutlar insa ediliyor

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki iki deprem, güvenli yapilarin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Basaksehir Belediyesi, riskli bina stoku oraninin düsmesi için Ziya Gökalp, Sahintepe ve Güvercintepe Mahallelerindeki kentsel yenileme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Yerinde yenilemenin en güzel örneklerinden olan Güvercintepe Mahallesi’ndeki Kayapark Sakura Evleri, tamamlandiginda sakinleri için güvenli bir yasam sunacak.

Riskli bina stokuna kalici çözüm

Basaksehir’deki bir diger kentsel yenileme çalismasi Sahintepe Mahallesi’nde sürüyor. 6 katli 2 bloktan olusan Sahintepe Burgaz Çarsi Evleri’nde insaat çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. 20 yillik konut sorununun çözümüne yönelik adimlarin atildigi Ziya Gökalp’te de çalismalar basliyor. Proje kapsaminda depreme karsi dayanikli 666 konut insa edilecek.
Kaynak: İHA