ABD'de Yük Treni Raydan Çikti

ABD’nin Detroit sehri yakinlarinda yük treni raydan çikti.

ABD’nin Michigan eyaletinde yer alan Detroit sehri yakinlarinda Van Buren kasabasinda yük treni raydan çikti. Kazadan en az 6 vagonun etkilendigi belirtilerek, ölen ya da yaralanan olmadigi ifade edildi. Trenin raydan neden çiktigi henüz bilinmezken, bölgede tehlikeli bir durumun olmadigi açiklandi.

Yetkililer, tehlikeli maddelerin bulundugu vagonlarin kazadan etkilenmedigini aktararak, tehlikeli maddeye maruz kalindigina dair kanit olmadigini açikladi.

Michigan Çevre, Büyük Göller ve Enerji Departmani, halka yönelik herhangi bir tehdit belirtisi olmadigini belirterek, olay yerine inceleme için ekip sevk edildigini aktardi.

Ohio’da kimyasal felaket

ABD’nin Ohio eyaletinde yer alan East Palestine kasabasi yakinlarinda 3 Subat’ta kimyasal madde tasiyan 150 vagonlu trenin 11’i kimyasal madde tasiyan 50 vagonu raydan çikmisti. Kazanin ardindan yangin çikmis bazi vagonlarda patlamalar meydana gelmisti. Kaza nedeniyle bölgeye yüksek miktarda kimyasal madde yayilmasi nedeniyle binlerce kisi tahliye emri verilmisti.

Ohio Valisi Mike DeWine, ABD Saglik Bakanligi, Saglik ve Acil Müdahale Ekibi ve Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yardim istedi.
Kaynak: İHA