Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Iç Anadolu (Konya, Karaman hariç), Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi ve dogusu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kirklareli’nin kiyi kesimlerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Bati Karadeniz kiyilarinda karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecek yagislarin Karadeniz bölge genelinde kuvvetli, Dogu Karadeniz’de yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun egimli ve yüksek kesimlerinde çig tehlikesi riski bulunuyor.

Hava sicakliginda önemli bir degisiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzey, Orta ve Dogu Karadeniz ile Dogu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Orta ve Dogu Karadeniz’in kiyi kesimlerinde kuzeybati yönlerden kuvvetli, zaman zaman kisa süreli firtina seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde hafif kar yagisli 3

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve yüksekleri karla karisik yagmurlu 8

Izmir: Parçali bulutlu 12

Adana: Parçali bulutlu 14

Antalya: Parçali bulutlu 17

Samsun: Parçali çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli 7

Trabzon: Parçali çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli 7

Erzurum: Parçali çok bulutlu, aralikli kar yagisli -8

Diyarbakir: Parçali bulutlu 6
Kaynak: İHA