Stüdyoda Deprem Ani Kamerada

Sanliurfa’da yayin yapan yerel bir televizyon stüdyosunda yasanan Kahramanmaras merkezli 7.7 büyüklügündeki deprem ani güvenlik kamerasina yansidi. Depremin siddetli bir sekilde hissedildigi stüdyoda bina görevlisi sarsinti sirasinda masanin altina girerek kendisini korudu.

Stüdyoda Deprem Ani Kamerada
Türkiye’de yasanan yüzyilin en büyük depremlerinin ardindan yaralar sarilmaya baslanirken, iki büyük sarsintinin yasandigi anlar, güvenlik kameralarina yansidi. Sanliurfa’da uydu yayini yapan Teve63 televizyonu da büyük sarsintidan nasibini aldi. Depremin yasandigi görüntülerde, kamera, bilgisayar gibi ekipmanlarin sarsintinin siddetiyle yere serildigi görüldü.

Stüdyo ve reji odasinin besik gibi sallandigi görüntülerin devaminda, bir televizyon çalisanin ani refleksle masanin altina girerek, kendini korumaya çalistigi görülüyor. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, depremin ne kadar siddetli oldugu gözler önüne serildi.

Yasanan depremlerle ilgili açiklama yapan televizyonun genel yayin koordinatörü Abdulkadir Çelikcan, “Tüm Türkiye’ye geçmis olsun. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralilara acil sifalar diliyorum. Allah hiç kimseye bir daha böyle aci yasatmasin. Evini kaybeden vatandaslara devletin destegi ile hayirseverlerin destegiyle tüm imkanlarin seferber edilmesini temenni ediyorum. Tabi Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügünde 2 büyük 10 ili sarsti. Yüzlerce bina yikildi. Binlerce insan hayatini kaybetti. 10 binlercesi yaralandi. Tabii bununla birlikte Sanliurfa’da etkilendi. Sanliurfa’da biz de televizyon olarak bu durumdan etkilendik. Görüntüleri izledigimizde, tahmin ettigimizin düsündügümüzün çok çok ötesinde sarsildigimizi gördük. Neredeyse bir zerzele olmus gibi kameralar düsüyor, monitörler düsüyor, tripotlar düsmüs, sagirlar yerinden oynamis ve stüdyodaki tüm teçhizatlar hasar görmüs, Biz de gelip baktik yapilacak neler olabilir. 4 gün boyunca depremden dolayi buraya gelemedik. Daha sonra buraya geldigimizde tüm cihazlarin zarar gördügünü gördük. O depremi biz ne kadar yasamissak, televizyon bizden daha çok yasamis. Deprem sirasinda bir arkadasimiz kendisini korumak için masanin altina girerek kendisini korumaya çalisiyor. O arkadasimizda bir korku bir panik ani yasamisti. Ama istiyoruz ki bu korkuyu bu panigi Türkiye’de dünyada hiç kimse bir daha yasamasin" dedi.

Televizyonda çalisan bina görevlisi Mahmut Avci ise “Deprem aninda stüdyodaydim. Hafif ses gelmeye basladi.

Ilk basta rüzgar falan sandim. Ondan sonra her yer sallanmaya basladi.

Baktim artik ayakta duramiyorum, kendimi masanin altina atarak korumaya çalistim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA