Afsin'de Yasanan Dogalgaz Problemi Çorumlu Ustalar Çözecek

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, deprem sonrasi dogalgaz kaynakli isinma problemlerinin çözülmesi konusunda iki özel firma ustasini Kahramanmaras’in Afsin ilçesi’ne ugurladiklarini söyledi.

Afsin'de Yasanan Dogalgaz Problemi Çorumlu Ustalar Çözecek
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, tüm imkanlariyla depremzedelere yardimci olmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Orada depremden etkilenen kardeslerimiz sogukta bir takim zorluklarla mücadele ederken biz rahat yataklarimizda uyuyamazdik. Gün içerisinde Hatay’a 5 araçtan olusan ekibimizi gönderdik. 2 vidanjör, 2 temiz su tankeri ve 1 çöp toplama araci ile 32 adet çadir ve seyyar tuvaletlerimizi gönderdik.” dedi.



’Çorum ekibi Afsin’de deprem hasarlarini onariyor’

Çorum Belediyesi Su Kanal Isleri Müdürlügü ekiplerinin patlayan su ve kanalizasyon borularina müdahale ederken diger yandan kamu binalarinin da bir an önce hizmete geçirilmesi için bölgede çalisma yaptiklarini belirten Baskan Asgin, “Belediyemizin elektrik ekipleri özellikle saglam olan kamu binalarini bir an önce faaliyete geçirmek için çalisiyorlar. Ekiplerimiz, sikintili olan altyapi sorunlarini çözmek için de bölgede görev yapiyorlar.” seklinde konustu.



’Dogalgaz sorunu çözülecek’

Çorum Belediyesi, Afsin’de yasanan dogalgaz sorununu çözmek için de devreye girdi.

Baskan Asgin, “Afsin’de bulunan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Baskan Yardimcimiz Ismail Yagbat, dogalgazla ilgili bir çalisma yapilmasi gerektigini ilettiler. Bizde Çorum’da bu isi yapan kardeslerimizden destek istedik. Iki firmasi sahibi hemen tamam dediler ve ustalarini toplayarak aksama hazir ettiler. Sadece ekipler degil orada dogalgazla ilgili ihtiyaç olan vana ve malzemeleri de araçlarina yüklediler. 2 araç halinde 10 kisilik ekibi yola çikarttik. Suana kadar destek veren tüm kardeslerimize, esnafimiza, is adamlarimiza ve tüm Çorumlulara tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

’Elimizden geleni yapacagiz’

Afsin’de dogalgaz tesisatlarini onarmak üzere giden Serkan Sabur yaptigi konusmada, ellerinden gelen tüm imkânlari seferber ederek oradaki halkin bir an önce isinmasini saglayacaklarini söyledi.

Bir baska is adami Metin Ünal ise “Elimizden ne geliyorsa yaparak oradaki binalarin bir an önce isinma sorununu çözmek için çalisacagiz. Belediyemiz ve Çorum halkiyla birlikte elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA