TMVB'nden ABD'ye Tepki

Türkiye Milletvekilleri Birligi (TMVB) Genel Baskani Ramazan Basak, "Vatanlarini canlari pahasina savunan Filistinli kardeslerimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

TMVB'nden ABD'ye Tepki
Türkiye Milletvekilleri Birligi (TMVB) Genel Baskani Ramazan Basak, masum toplumlari koruma sorumlulugunun BM tarafindan yerine getirilemedigini ve Güvenlik Konseyi’nin mekanizmalarinin gözden geçirilmesi gerektigini ifade etti.

Birlige Üye Milletvekillerinin imzasini tasiyan ortak açiklamada, “18 bine yakin insan katledilerek dünyanin gözü önünde bir insanlik drami yasanmaktadir" denilerek, Israil zulmünü durdurma çalismalarinin ABD tarafindan engellendigi ifade edildi.

"Tüm gücümüzle Filistin halkinin hakli mücadelesinin destekçisi olmayi sürdürecegiz”

Açiklama hakkinda konusan Basak, "BM tarihinde yasanan kara bir gündür. Vatanlarini canlari pahasina savunan Filistinli kardeslerimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz. TMVB, Israil’in katliam düzeyine varan saldirilardan vazgeçmesini bekliyor. ABD, Israil eliyle Gazze’de yasanan vahsete ortak olmustur. Bölgede ateskesi ve bombalar altinda yasayan insanlara yardimi engellemek vicdansizligin geldigi son noktadir. Dünyanin en büyük küresel is birligi ve güvenlik mekanizmasi olan Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi sivil ölümlerini durdurmak konusunda eli kolu bagli bir sekilde beklemektedir. Insan hayatini, bölgesel ve uluslararasi baris ile güvenligi korunmasi için Güvenlik Konseyi’nin yapisi ve isleyisinin degistirilmesi gerekmektedir. Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde, Gazze’de acilen insani ateskes talep edilen karar tasarisini ABD’nin veto etmesini siddetle kiniyoruz. Tüm gücümüzle Filistin halkinin hakli mücadelesinin destekçisi olmayi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA