Adana'da 750 Polis Adayi Mezun Oldu

Adana’da, Kemal Serhadli Polis Meslek Egitim Merkezi’nde (POMEM) 29. dönem egitim programini tamamlayan 750 polis adayi, yemin etti.

Adana'da 750 Polis Adayi Mezun Oldu
Kemal Serhadli Polis Meslek Yüksekokulu, 29’uncu dönem mezunlarini verdi. 750 polis adayi için bugün merkezin spor salonunda mezuniyet töreni yapildi. Törene polis adaylari, aileleri ve kent protokolü katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, dönem birincisi polis memuru Ogulcan Karacaoglu, mezunlar adina bir konusma yapti.

“Polislik, büyük fedakarlik gerektirir”

Daha sonra konusan Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, “Halkimizin güvenligini saglayan polisimiz, toplumumuzdaki maddi ve manevi kayiplarin azaltilmasi, halkimizi huzur içinde yasamasi, insan haklarinin korunmasi ve hukukun uygulanmasi görevlerini büyük bir fedakarlikla gecesini gündüzüne katarak yerine getirmektedir. Bu ugurda canlarini ortaya koyarak çalisan tüm emniyet mensuplarimizi cani gönülden kutluyor, bu ugurda canini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, sükran ve minnetle aniyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan silah basina gelen polis adaylari, meslek yeminlerini edip kep atti. Törenin ardindan polis adaylari, mutluluklarini birbirlerine ve ailelerine sarilarak kutladi.
Kaynak: İHA