Ispanya Basbakani Sanchez'den Guterres'e Destek

Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gazze Seridi için BM Sarti’nin 99. maddesini devreye sokmasina destek verdi.

Ispanya Basbakani Sanchez'den Guterres'e Destek
Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e Gazze Seridi için BM Sarti’nin 99. maddesini devreye sokmasi nedeniyle destek vererek, “Gazze’de yasanan insani felaket dayanilmaz boyuttadir. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Sarti’nin 99. maddesini devreye sokmasini tamamen destekliyorum. Güvenlik Konseyi’ne çagrida bulunma gerekçelerini tamamen katiliyorum. Gazze’deki insani durumun çökme tehlikesi karsisinda Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmeli ve insani ateskes ilan etmelidir” dedi.

Gazze Seridi’ndeki insani felaketi durdurmak için elindeki en güçlü diplomatik araç olarak kabul edilen yola basvuran Guterres, BM Güvenlik Konseyi’ni uluslararasi baris ve güvenlige tehdit olusturan Israil-Filistin krizi konusunda harekete geçmeye çagirmis, "Genel Sekreter, kendi görüsüne göre uluslararasi baris ve güvenligin korunmasini tehdit edebilecek herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi’nin dikkatine sunabilir" hükmünü içeren BM Sarti’nin 99. maddesini devreye sokmustu.
Kaynak: İHA