ETSO Heyeti Dubai'de

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Meclis Üyeleri ve Oda üyesi firmalarin temsilcilerinden olusan 25 kisilik bir heyet, Birlesik Arap Emirlikleri’ni (BAE) olusturan 7 emirlikten biri olan Dubai’ye düzenlenen is gezisine katildi.

ETSO Heyeti Dubai'de
Kafile baskanligini ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya’nin yaptigi heyet, KOSGEB’in destekledigi is gezisi programi çerçevesinde ilk olarak, 4-7 Aralik 2023 tarihleri arasinda Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ve Türk firmalarinin da stant açtigi, ‘44. The Big5 Global - Uluslararasi Yapi ve Insaat Fuari’ni ziyaret etti. ETSO heyeti, Ticaret Bakanligi tarafindan ilan edilen ‘Milli ve Prestijli Fuarlar’ arasinda yer alan ve yapi-insaat sektöründe uluslararasi çapta faaliyet gösteren firmalari bulusturan fuarda stantlari gezerek bilgi aldilar.

ETSO heyeti Dubai programinin ikinci gününde ise; Dubai Ticaret Odasi’nda düzenlenen bilgilendirme toplantisina istirak etti. Türkiye’nin Dubai Baskonsolosu Onur Saylan ve Dubai Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mohammad Ali Bin Rashed Lootah’in da katildigi toplantida, Dubai Baskonsoloslugu Ticaret Atasesi Ersoy Erbay, Birlesik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) is firsatlari ve körfez ülkelerinin potansiyeli hakkinda bir sunum yapti.

Türk is insanlarina BAE’deki is kültürüyle ilgili ipuçlarinin verildigi sunumda, Körfez ülkelerinin Türk is dünyasina yönelik firsatlari anlatildi, Türkiye ile BAE arasindaki ticaret potansiyeliyle ilgili bilgiler verildi.

ETSO heyeti Dubai’deki programin son günü, “44. The Big Global Dubai” fuarini bir kez daha ziyaret ettikten sonra Erzurum’a dönecek.
Kaynak: İHA