Gemlik'te Engeller Ortadan Kalkiyor

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Gemlik Belediyesi’nin özel bireylerin hayatini kolaylastirmak için attigi adimlari aktardi.

Gemlik'te Engeller Ortadan Kalkiyor
Türkiye’nin özel bireylere destek konusunda öncü belediyelerinden biri olan Gemlik Belediyesi, bu konuda çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Engelsiz taksi, engelsiz plaj gibi çok sayida hizmeti hayata geçiren Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, “Özel bireylerimizin hayatini kolaylastirmak için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Gemlik’te engel yok mottosuyla yola çikan Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, ilçe genelinde yasayan özel bireylerin hayatini kolaylastirmak için çesitli projeler ortaya koydu. Bu projeler tüm Gemlikliler tarafindan takdirle karsilaniyor.

Ulasimda engeller kalkti

Gemlik Belediyesi, ilçede problem olan fiziksel engelli vatandaslarin ulasimina nester vurdu. Özellikle saglik hizmetlerine ulasim ve diger sosyal aktivitelere katilim konusunda sikinti yasayan bireylerin bu sorunu ücretsiz engelsiz taksiyle çözüme kavustu. Gemlik Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügünü arayan özel birey, burada olusturdugu randevuyla istedigi bölgeye ulasimini sagliyor ve ardindan geri evine birakiliyor.

Deniz ve havuza ulasmak artik engel degil

Gemlik Belediyesi, Kumla’nin Yunuslar Mevkii’nde olusturdugu engelsiz plaj ile bu sorunu da ortadan kaldirdi. Geçmis yillarda pek çok kisinin destegini almadan suya giremeyen özel bireyler, belediyenin temin ettigi batmayan sezlonglar sayesinde tek kisinin yardimiyla denize girebilir hale geldi. Gemlik Belediyesi Sosyal Yasam Merkezi’nde bulunan yüzme havuzunda kullanilan aparat sayesinde havuza girmeye yönelik engellerde ortadan kalkti.

Özel bireyler engelsiz montaj atölyesiyle is hayatina hazirlaniyor

Gemlik Belediyesi, Sosyal Yardim Isleri Kampüsü’nde kurdugu engelsiz montaj atölyesiyle özel bireylerin is hayatina adapte olmasi konusunda da elini tasin altina koydu. Toplam iki atölyeden olusan ve haftanin belirli günlerinde özel bireyleri agirlayan bu atölyeye Gemlik Serbest Bölge’de bulunan bir fabrika tarafindan gönderilen parçalar özenle birlestiriliyor. Atölyede çalisan bireyler, bu sayede ev ekonomilerine de katki sagliyor.

Ilçenin insan kalabaligi en yogun caddelerinden biri olan Eski Pazar Caddesi engelsiz cadde olarak dizayn edilerek hizmete sunuldu.

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, “Gemlik’te uzun yillar engellileri yok sayan bir yönetim anlayisinin hakim oldugunu ifade ederken, “Özel bireylerimizin hayatini kolaylastirmak için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA