Rize'de Mobilya Fabrikasinda Yangin

Rize’nin Kalkandere ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan mobilya fabrikasinda yangin çikti. Yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari sürüyor.

Rize'de Mobilya Fabrikasinda Yangin
Yangin, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir mobilya imalat fabrikasinda saat 21.00 siralarinda çikti. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle bir firmaya ait olan mobilya fabrikasinin sünger hammadde deposundan alevler yükselmeye basladi.

Yükselen alevleri gören vatandaslar yangini 112 acil çagri servisine bildirdi. Ihbarin ardindan çevre ilçeler ve Rize Belediyesi Itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangin kontrol altina alindi.

Sogutma çalismalarinin sürdügü fabrikada incelemelerde bulunan Kalkandere Belediye Baskani Kenan Yildirim, “Evimde istiraharat halinde iken mahalle muhtarimiz yangini ve dumani görünce beni aradi. Bende disari bakinca atesleri gördüm. Bende hemen itfaiye ekiplerine haber verdim. Alevler binayi sarmis durumdaydi. Çok gecikmeden haberimiz oldu. 10 dakikada içerisinde müdahalelere basladik. Rize Belediyesi ve Ikizdere Belediyesi ekipleri müdahale etti. Allah’tan diger fabrikalara siçramadi. Olay daha büyümeden üstesinden gelmis olduk. Herhangi bir can kaybi yok. Zaten burada kimse yoktu" ifadelerini kullandi.

Sünger oldugu için yanginin hizli yayildigini belirten fabrikanin sahibi Aydin Gündogdu, “Yangin hammadde deposunda çikti. Içerisinde bulunan 4-5 tane makinamiz ve 4 ton civarinda zararimiz var. Cana zarar gelmemesi iyi oldu. Elamanlarimiz kaynak yapti. Yangin sonradan çikti. Büyük ihtimalle kaynaktan çikti. Saat 9’da yandi. Biz yanginin baslama anindan itibaren kameralardan gördük. Bekçi arka taraftaydi. O görene kadar alevler yükseldi. Sünger oldugu için hizli yaniyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA