Çekerek Tek Yürek Oldu

Yozgat’in Çekerek ilçesinde Filistin’e destek amaçli düzenlenen programda geçtigimiz günlerde Pençe-Kilit Harekati bölgesinde PKK’li teröristlerin sizma girisimi sirasinda çikan çatismada sehit olan Piyade Uzman Çavus Ahmet Arslan ve tüm sehitler dualarla anildi.

Çekerek Tek Yürek Oldu
Çekerek Kaymakamligi ve Ilçe Gençlik Spor Müdürlügü tarafindan Israil’in Gazze’ye olan saldirilarini kinamak ve Filistin halkina destek vermek amaciyla “Filistin Ile Tek Yürek” programi düzenlendi.

Fuat Oktay Spor Kompleksinde düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Ilçe Müftüsü Ismail Çelik Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan tüm sehitler ve Gazze halki için dua etti.

Çekerek Akbay Ilkokulu, Sehit Hüseyin Kayaci Imam Hatip Ortaokulu ve Çekerek Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmenlerinin hazirladigi gösteriler sergilenirken ögrenciler, Türk ve Filistin bayraklari açarak tek yürek oldu.

Programda ögrenciler, Pençe-Kilit Harekati bölgesinde PKK’li teröristlerin sizma girisimi sirasinda çikan çatismada sehit olan Yozgatli Piyade Uzman Çavus Ahmet Arslan’i da unutmayarak saygiyla andilar.

“Türk milleti sehit olmayi onur sayan kahraman bir millettir”

Türk milletinin sani, serefi ile ayakta duran sehit olmayi seref ve onur sayan kahraman bir millet oldugunu söyleyen Çekerek Gençlik Merkezi Müdürü Vahap Konakçi, “Yozgatli sehidimiz Piyade Uzman Çavus Ahmet Arslan ve tüm sehitlerimizin sehadetleri mübarek olsun, mekanlari cennet olsun. Dünya kamuoyu Israil’inin Filistin ve Gazze saldirisina yogunlastigi dönemde gelen bu haber içimize derin bir hüzün birakti. Kinimiz, öfkemiz bir kat daha artti.” dedi.

“Gazze’de soykirim yapilmaktadir”

Gazze’de savas suçu islendigini ve Israil tarafindan soykirim yapildigini belirten Konakçi, “12 bini askin çocuk, 8 binin üzerinde kadin olmak üzere iki buçuk ayda 25 binin üzerinde Filistinli katledildi. 50 bin civari yarali, binlerce insan enkaz altinda. Gida yok, su yok, elektrik yok, ilaç yok. Kisacasi Filistinlilerin yasama hakki yok. Uluslararasi toplum, Gazze’deki soykirimi film izler gibi izlemektedir. Ikiyüzlü bati uygarligi, Gazze’de basini kuma gömmüstür. Ikiyüzlü bati bu vahseti görmemektedir. Insan Haklari Örgütleri üç maymunu oynamaktadir. Tüm devletler ve uluslararasi kuruluslar bir an önce Gazze’de insani ateskesin tesisine yönelik girisimlere samimiyetle destek vermelidir.” seklinde konustu.

Programa Çekerek Belediye Baskani Eyyüp Çakir, AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Akkan, ögretmen ve ögrenci velileri ile ilçe halki katildi.

Kaynak: İHA