Üstün Yetenekli Ögrenciler Sinavda

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Egitim, Arastirma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) tarafindan “5. Sinif Ögrencilerine Yönelik ÜYEP Sinavi” gerçeklestirildi.

Üstün Yetenekli Ögrenciler Sinavda
Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesinde düzenlenen sinava bu senede ilgi yogun oldu ve Eskisehir dahil 8 farkli ilden 608 ögrenci katilim gösterdi. Anadolu Üniversitesi ÜYEP Müdürü Doç. Dr. Fatih Karabacak, ÜYEP programlarina ve sinava karsi gösterilen yogun ilgiye deginerek “Programimiz kapsaminda temel olarak matematik ve fen alanlarinda yetenekli ögrencilere egitim veriyoruz. Bu sene de bu alanlarda kendine güvenen toplam 608 ögrenci tanilama sinavimiza basvurdu. Basvuru yapanlarin çogu Eskisehir’den, 8 farkli ilimizden de toplam 23 ögrenci sinava basvuru yapti. ÜYEP, ögrencilerin yeteneklerini kesfettikleri, kendilerini gelistirme olanagi bulduklari egitsel ve ayni zamanda birbirine benzer ögrencilerin bulusabildigi sosyal bir ortam. Bu nedenle yogun ilgi görmekten ve bu çocuklarla birlikte çalismaktan mutluluk duyuyoruz. Programimiza ilgi gösteren ögrencilere, ailelerine ve ÜYEP ekibinde yer alan tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum.” dedi.



ÜYEP nedir?

Anadolu Üniversitesi ve TÜBITAK destegiyle Anadolu Üniversitesi Üstün Zekâlilarin Egitimi Anabilim Dali Baskanligi tarafindan 2007 yilinda bir program olarak kurulan ÜYEP, 2014 yilinda uygulama ve arastirma merkezine dönüstürülmüstür. Kapsam olarak Türkiye’deki ilk ve tek program olma özelligini tasimaktadir. Merkezin genel amaci zekâ, üstün zekâ alanlarinda bilimsel arastirmalar yürütmek, zekâ ölçümleri yoluyla üstün yetenekli ögrencileri tanilamak ve ögrencilerin entelektüel potansiyellerini en üst düzeye tasimalarina yardimci olacak farklilastirilmis egitim ve rehberlik hizmetleri sunmaktir. ÜYEP, ögrencilerin yeteneklerini kesfettikleri, kendilerini gelistirme olanagi bulduklari egitsel ve sosyal bir ortamdir.
Kaynak: İHA