Trakya Kariyer Fuari Gerçeklestirilecek

Edirne’de Trakya Üniversitesi ev sahipliginde Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda, paydas üniversitelerin katkilariyla 27-28 Aralik 2023 tarihlerinde gerçeklestirilecek ’Trakya Kariyer Fuari’, firma yetkilileri ve ögrencileri bir araya getirecek.

27-28 Aralik 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleskesi’nde gerçeklestirilecek olan ’Trakya Kariyer Fuari’ ile ilgili basin toplantisi düzenleyen Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Fuarin Edirne açisindan önemli bir etkinlik olacagini söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, ayrica kentin tanitimi açisindan da faydali olacagini belirterek Edirnelileri etkinlige davet etti.

"Önemli sanayi kuruluslarini ögrencilerimizle bir araya getirecegiz"

Güzel ve verimli bir etkinlige ev sahipligi yapacaklarini dile getiren Vali Sezer, "5 üniversiteden rektörlerimiz ve ögrencilerimiz Edirne’ye gelecek. Bu illerin valileri kentimize gelecek. Önemli sanayi kuruluslarini ögrencilerimizle bir araya getirecegiz. Hem kendilerini tanitacaklar hem de ögrencilerden basvuru formalarini alacaklar. Çok önemli isimler Edirne’ye gelerek ögrencilerimizle deneyimlerini paylasacaklar. Yaklasik 2 aydir arkadaslarimiz yogun bir çalisma yürütüyorlar. Fuarda önemli panel ve etkinlikler olacak" ifadelerine yer verdi.

"Iki büyük panel yapilacak"

Bugüne kadar fuara 251 firmanin kayit yaptirdigini söyleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ise, genis katilimli bir fuar düzenlenecegini belirtti.

Güzel bir açilistan sonra 2 büyük panel yapilacagini aktaran Rektör Tabakoglu, "Biri savunma sanayisinin paneli, digeriyse bölgenin kalkinmasinda üniversitelerin rolünün ele alindigi panel olacak. Bu panele 5 rektörümüz katilacak. 21 meslek, sektör, kariyer firsati ve kariyer planlamasi toplantisi olacak. Ise alim süreçleri, firma tanitim ve egitim etkinlikleri olmak üzere toplam 35 etkinlik yapilacak. Bölgenin simdiye kadar yapilmis en büyük etkinligine hazirlaniyoruz" dedi.

Trakya Üniversitesi, Namik Kemal Üniversitesi, Kirklareli Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi, Bandirma Üniversitesi olmak üzere 5 üniversitenin fuara katilacagini belirten Rektör Tabakoglu, bu üniversitelerin rektörleri ve ögrencileri ile büyük ve önemli firmalarin fuara katilmis olacagini ifade etti.

Kaynak: İHA