Rusya'nin Herson'a Saldirisinda 5 Sivil Öldü
Ukrayna, Rusya’nin Herson bölgesine düzenledigi saldirilarda 5 sivilin hayatini kaybettigini, ülkenin güneyinde Rusya’ya ait 31 insansiz hava aracindan 28’inin hava kuvvetleri tarafindan imha edildigini duyurdu.

Ordudan yapilan açiklamada, saldirida yaralanma veya can kaybi yasanmadigi bildirildi.
Rus saldirisinda 5 kisi öldü
Ukrayna, Rusya’nin son 24 saat içinde Herson bölgesine araliksiz bombardiman düzenledigini açikladi.
Bölge polisi tarafindan yapilan açiklamada, Herson sehrinde bir binanin ve bir evin hedef alinmasi sonucu 3 kisinin, kentin güneyindeki bir kasabada düzenlenen IHA saldirisinda bir kadinin, kuzeydeki bir kasabanin ise ates altina alinmasi sonucu baska bir kadinin hayatini kaybettigi belirtildi. Bir tibbi tesisin de vuruldugu saldirilar nedeniyle ayrica bölgedeki gaz ve suyun kismen kesildigi ifade edildi.
Ukrayna’nin saldirisinda 1 kisi öldü
Öte yandan, Rusya ise Ukrayna’nin Donetsk bölgesine bagli Rus kontrolündeki Horlivka kasabasinda Ukrayna’nin düzenledigi saldirilar sonucu bir alisveris merkezi ile çok sayida binanin hasar aldigini açikladi.
Rusya’nin atadigi Horlivka Belediye Baskani Ivan Prikhodko yaptigi açiklamada, saldirilarda bir kadinin öldügünü, 6 sivilin ise yaralandigini belirtti.
