Israil'de Esir Protestolari Sürüyor

Israil’in baskenti Tel Aviv’de esir yakinlarinin düzenledigi protesto gösterisinde seçim çagrisi yapilarak, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun görevden alinmasi istendi.

Israil'de Esir Protestolari Sürüyor
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari sürerken, bölgede Hamas tarafindan esir tutulan Israillilerin aileleri, protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor. Bu aksam binlerce esir yakini ve onlara destek vermek isteyenler Israil’in baskenti Tel Aviv’de bir araya geldi. Seçim çagrisi yapan kalabalik Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun görevden alinmasi çagrisinda bulundu.

Roni Neiman protesto gösterisinde yaptigi konusmada, “Büyük bir kisim, askerleri savasa gönderen ama cenazelerine katilmaktan korkan bu asagilik adamin evine dönmesi gerektigini düsünüyor” dedi.

“Ne zaman kisisel çikarlari devletin iyiligi ile çatissa kendi çikarini seçti” ifadelerini kullanan Neiman, Netanyahu’nun hemen gitmesi gerektigini söyledi.



Protesto gösterisine katilan ABD’li ünlü müzik yapimcisi Scooter Braun ise konusmasinda, “Esirlerin eve dönmeleri çagrisi ile baslamayan hiçbir konusma olmamali, sesimi kullanmaktan vazgeçmeyecegim. Esirlerin eve dönmeleri için avazimiz çiktigi kadar bagiracagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA