Aydin Yesevi Arama Kurtarma Ekibi Tanitildi
Aydin’in Nazilli ilçesinde gönüllüler tarafindan kurulan Yesevi Hareketi Dernegi Aydin Arama Kurtarma ekibi, ekipman, araç tanitimi yapti.

Arama-kurtarma gönüllüleri ile de insanliga destek olacak
Kurulusu asirlar öncesine dayanan ve Türkiye’de 2012 yilinda Kayseri’de kurulusu gerçeklestirilen sivil toplum örgütü Yesevi Hareketi, tamamen gönüllülerden olusan birliktelikle gönül köprüleri kurmaya devam ediyor. Kurulus amacina bagli olarak hosgörü inanci ile hareket ederek tüm dünyada, maddi ve manevi ihtiyaç sahibi herkesin yaninda olmaya gayret eden Yesevi Hareketi bu kez arama kurtarma gönüllüleri ile insanliga destek olmaya devam ediyor.
Faaliyetlerine egitim ve kültür alaninda baslayan, su anda da saglik, arama-kurtarma, insani yardim gibi hayatin tüm alanlarinda tam tesekküllü bir sekilde faaliyetlerine devam eden ekibin Bati Anadolu Bölge baskanligi tarafindan Nazilli’de kurulan arama-kurtarma ekibi kisa sürede çalismalarini hizlandirarak ekibini güçlendirdi.
“Herkesin destegini bekliyoruz”
Yesevi Hareketi Bati Anadolu Bölge Sorumlusu, Aydin Yesevi Arama-Kurtarma Ekip Lideri Özgür Özkan: “Bugün burada Aydin Yesevi Arama-Kurtarma Ekibinin hem envanter tanitimi hem de arama kurtarma faaliyetlerinin önemini anlatmak için etkinlik düzenledik. AFAD ile olan tüm egitimlerimizi tamamladik. Hafif arama kurtarma akreditasyonu egitimlerimizi de tamamladik. Yurt içinde olabilecek herhangi bir afet durumunda araç, ekipman ve ekip olarak hazir durumdayiz. Akreditasyonu tamamlayan 33 kisilik bir ekibimiz var. Bu etkinlikteki amacimiz da gönüllü sayimizi artirarak muhtemel bir acil durumda daha fazla kisi ile müdahale edebilmek. Dernegimizin insani yardim kismi da çorba ikram etti. Aracimiz ve tüm ekipmanlarimiz gönüllülerin bagislari ile alindi. Yaklasik 600 bin TL’lik bir bagis toplandi. Ancak daha ihtiyaç duydugumuz malzemeler var. Bunlar için de bagis toplamaya çalisiyoruz. Herkesin destegini bekliyoruz” dedi.
“Kendimi her türlü afete karsi hazir hissediyorum”
Gönüllülerden Nermin Peynirci de konusmasinda gönüllü olmasinin amacini anlatarak: “6 Subat depreminden sonra ekibe katildim. Akreditasyonumu da tamamlayarak ekibe dahil olduk. Su anda kendimi her türlü afete karsi hazir hissediyorum. Herkesi de gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi.
