Renklerle Karanligi Aydinlattilar
Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi’nde egitim gören ögrenciler tarafindan yapilan ve Ultraviyole isik altinda parlayan resimler ilgi gördü.

Sivas’ta Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) görsel sanatlar yetenek alani ögrencileri tarafindan "Yilin en uzun gecesini rengarenk boyuyorum" temali karma resim sergisi açildi. Açilisa Il Milli Egitim Müdürü Necati Yener, Okul Müdürü Memet Matoglu, idareciler, veliler ve ögrenciler katildi.
Görsel sanatlar ögretmeni Kadriye Epik rehberliginde 45 ögrencinin katilimiyla düzenlenen sergide Ultraviyole (UV) isik altinda parlayan resimler dikkat çekti.
Bu resimler isik saçiyor
Görsel Sanatlar Ögretmeni Kadriye Epik, resimlerin isik saçtigina deginerek, “Yaklasik 70’e yakin ögrencimiz var. Üstün yetenekli çocuklarimiz bunlar. Haftada 8 saat egitim veriyoruz. Bu çocuklarimiz 1. 2. ve 3. siniflarda sinava girerek gelen çocuklarimiz. Sergimiz 2 gün açik kalacak, 20 ve 21 Aralik’ta. En uzun geceyi tercih etmemiz, özellikle çocuklarla yaptigimiz tablolari aydinlatmak ve bunu da isikla sagliyoruz. Yüklenen isiklarla birlikte yaptigimiz bir çalisma. Türkiye’de benzeri yapilmamis bir çalisma. Ögrencilerimizin yaklasik 44 tane çalismasi var. 3 grup haline çalistilar. 2. siniftan 12. sinifa kadar ögrencilerimiz bulunmakta. En uzun geceyi seçtik. En uzun gecede de insanlari renklendirerek resimlerle, tablolarla isik saçmasini istedik ve bu sekilde yaptik. Maksadimiz farkindalik olusturmak. Ecdadimiz nasil en uzun geceleri geçirdiyse bizde çocuklarimizla bunlari renklendirmek istedik” dedi.
Resimleri yapan ögrenciler ise gece karanlikta parlayan boyalarla resimler yaptiklarini ve yaparken çok eglendiklerini söyledi.
