Dolandiricinin Hesap Oyunu Pes Dedirtti

Bursa’da fide üretimi yapan bir çiftçi, 250 bin TL’si pesin 2 milyon lirasi çek karsiliginda 211 bin 578 adet karpuz fidesi satti. Çekin karsiliksiz çikmasi üzerine dolandirildigini fark eden çiftçi, hesabina gönderilen gönderilen 250 bin lira içinde icralik olunca neye ugradigini sasirdi.

Dolandiricinin Hesap Oyunu Pes Dedirtti
Bursa’da yaklasik 35 yildir oglu ile birlikte fide üretip Türkiye’nin dört bir yanina pazarlayan Veli Koç (54), dolandiricilarin tuzagina düsmekten kurtulamadi.

Geçtigimiz Mayis ayinda V.D. isimli kisiden 2 milyon 250 bin liralik karpuz ve çesitli sebze fidesi siparisi alan Koç, 250 bin lirasini nakit, 2 milyonu ise 4 adet çek karsiligi 211 bin 578 adet fideyi verebilecegini söyledi.



V.D., paranin 250 bin liralik pesin kisminin oglu D.D. tarafindan gönderilecegini belirterek fidelerin teslimini istedi. V.D.’nin verdigi 4 adet çeki ve oglu D.D.’den IBAN adresine gönderilen 250 bini teslim alan Koç, fideleri Urfa’da istenen adrese gönderdi. Çeklerin ödeme günü geldiginde karsiliksiz oldugunu görünce telefona sarilan Koç, tüm girisimlerine ragmen kimseye ulasamadi. Kara kara isin içinden nasil çikacagini düsünmeye baslayan Koç ve oglu, kapilarina gelen haciz kagidi ile bir sok daha yasadi.

Belgeyi incelediginde V.D.’nin oglu D.D. tarafindan pesin ödedigi 250 bin lira karsiliginda fide gönderilmedigi gerekçesiyle dava açildigini ögrenen Veli Koç, “Bizi V.D. arayarak karpuz fidesi istedi. Daha sonra kendisinin banka islemlerini yapamadigini oglunun 250 bin lirayi gönderecegini belirtti.

Oglu da bize parça parça 250 bin lirayi gönderdi. Gönderecekleri çekleri de kontrol ettik. Bir sorun yoktu. Biz de fidelerin teslimatini gerçeklestirdik. Ancak aldigimiz çeklerin ilk ödemesi geldiginde karsiliginin olmadigini gördük. Daha sonra ne yapacagimizi kara kara düsünmeye baslarken, ikinci bir soku yasadik. V.D.’nin oglu D.D. bize gönderdigi para karsiligi fide göndermedigimiz için haciz davasi açmis. Halbuki biz bütün fideleri verdikleri adrese teslim ettik. Biz de yapilan arabuluculuk ile haczi durdurduk” dedi.

Geldikleri oyuna inanamadiklarini belirten Koç, “Ben böyle dolandiriciliklarin araba alirken veya banka üzerinden yapilan islemlerle oldugunu düsünüyordum. 35 yildir bu meslegi yapiyorum. Ilk defa basima böyle bir sey geliyor. Biz de karsi dava açacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA