Araç Kiralamada Yeni Dönem

Eskisehir’de yasayan girisimci Emirhan Yetiskin tarafindan Türkiye’de bir ilk olarak gerçeklestirildigi öne sürülen saatlik elektrikli mikro araç kiralama projesi vatandaslarin dikkatini topladi.

Araç Kiralamada Yeni Dönem
Elektrikli mikro araç modelleri son yillarda trafikte daha sik görülüyor. Bazi dezavantajlarina ragmen küçük olmalari sayesinde trafikte rahat olmasi ve park sorunu yasanmamasi nedeniyle tercih edildigi bilinen mikro araçlar, Eskisehir’de bir girisimci tarafindan vatandaslara saatlik olarak kiralanmaya basladi.

Türkiye’de bir ilk olduklarini öne süren Eskisehirli girisimci Emirhan Yetiskin, projeye basladiklari ilk günden bu yana yogun talep yasandigini ve araç sayisini arttirmaya çalistiklarini aktardi. Projeye baska sehirlerden de ilgi gösterildiginden bahseden Yetiskin, ilerleyen zamanlarda ellerindeki mikro araçlari günlük ve aylik kiralamayi hedeflediklerini dile getirdi. Sarji tamamen dolu mikro araçlarin saatlik kiralama ücreti su anda 200 TL.

“Sehir dislarindan gelerek talep gösteren çok oldu”

Eskisehir’de esnaflik ve girisimcilik yapan Emirhan Yetiskin, projeye 1 ay önce basladiklarini söyledi.

Bu konuda Türkiye’de bir ilk olduklarini öne süren Yetiskin, “Mikro araç kiralama islerimiz yogun talep üzerine devam ediyor. Yeni araçlarimiz bayide, su an toplaniyor. Mikro araçlar gençlere hitap ettiginden ve Eskisehir’in kullanim yerleri düz oldugundan böyle bir seyin ihtiyacini duydum. Böyle bir eksigin oldugunu gördüm. Denemek istedim, ‘kaybedecek bir seyim yok’ diyerek girisim sagladim. Bu çalismanin Eskisehir halkina da faydali oldugunu düsünüyorum. Sehir dislarindan gelerek talep gösteren çok oldu. Müsterilerimiz isimizi ve hedeflerimizi daha çok büyütmemizi istedi. Aylik ve haftalik kiralamamiz gibi talepleri olanlar var. Su anda 10 tane aracimiz var, hedefimiz bunu 20’ye çikartmak. Yakinda 5 aracimizin daha gelmesini bekliyoruz. Biz scooter firmalarina istinaden çikarak saatlik ücretimizi 200 TL yaptik” dedi.



“Aylik ve günlük araç kiralayabilmek için çalismalarimiz devam ediyor”

Elektrikli mikro araçlarin günlük olarak kiralanmasi halinde fiyatlarin degisiklik gösterebilecegini belirten Yetiskin, “Onun için su anda bin 500 TL gibi bir sayi düsündük. Simdilik sadece saatlik hizmet verebiliyoruz. Aylik ve günlük araç kiralayabilmek için çalismalarimiz devam ediyor. Araç kiralayacak vatandaslarimizin en az 20 yasini doldurmus ve 2 yil deneyimli ehliyete sahip olmasini istiyoruz. Bu araçlarin sürülmesi için B1 ehliyetine ihtiyacimiz oluyor. Onun haricinde sistemimiz geldikten sonra islemlere kredi kartiyla devam edecegiz. Müsterilerimiz araçlara ses bombasi koymamizi istiyorlar. Çünkü mikro araçlarin bir ses sistemleri yok ve isinma problemleri var. Eskisehir’de biraz soguk bir memleket oldugu için aksesuar talepleri olusuyor. Biz bunun için de elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Araçlarimizi her gün yaklasik olarak 10 defa kiraliyoruz. Sarjlari 75 kilometre gidiyor. 0’dan 100’e 3 saatte sarj oluyor. Araçlarimizi teslim ederken saat araliklarini birer saat açarak sarj sürelerini uzatiyoruz. Gelen müsterilerimize de hizli bir sekilde vermeye çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Bu araçla trafikteyken insanlar merak eder sekilde bakiyorlar”

Ögrenci Ömer Kaya ise, mikro araçlarin normal otomobillere göre daha iyi ve sessiz oldugunu dile getirerek sunlari söyledi:

“Sehir içinde ulasimi çok kolay oluyor. Trafikte çok sikismiyorsunuz, daha rahat oluyor. Kiralama isini ilk olarak burada gördüm, daha önce hiçbir yerde denk gelmemistim. Normal arabaya kiyasla daha rahat oldugunu düsünüyorum. Bu araçla trafikteyken insanlar merak eder sekilde bakiyorlar. Bence sasirtici ve güzel bir girisim. Sehir içerisinde pratik ve fiyat olarak da ucuz. Birkaç saatlik kiralayabiliyorsunuz. Bence diger araçlara nazaran daha ekonomik.”
Kaynak: İHA