Küllükte Unutulan Sigara Evi Yakti

Manisa’nin Alasehir ilçesinde yanik unutulan sigara nedeniyle yangin çikti. Itfaiye ekipleri tarafindan söndürülen yanginda yaralanan olmazken ev sahibi son anda kurtarildi.

Küllükte Unutulan Sigara Evi Yakti
Yangin, Manisa’nin Alasehir ilçesine bagli Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katli apartmanin 4. katinda oturan M.K. sigarasini yanik unuttu. Yere düsen sigara mobilyalari tutusturarak yangina sebebiyet verdi. Ihbar üzerine bölgeye Manisa Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekipleri ile polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri balkondan yangina müdahale ederken, bir taraftan da evde mahsur kalan, M.K.’yi polis esliginde evden çikardilar. Yangin kontrol altina alinirken, apartmani duman sarmasi ve dogal gaz patlamasina karsi polis tüm apartman sakinlerini evlerinden tahliye etti.

Yangin nedeniyle büyük bir panik yasadiklarini söyleyen apartman sakinlerinden Sudenaz Akkan, "Biz 3. katta oturuyorduk. Bir anda gürültüler oldu. Hemen disariya çiktik. Sonra aklima geldi, asagi indikten sonra tekrar eve çikarak evde mahsur kalan 3 kedimi kurtardim" dedi.

Yanginin sigaradan çiktigini belirten apartman yöneticisi Süleyman Kaya, "Yemek yerken sigara yakmis uyumus kalmis. Sigara yere düsmüs, yangin çikmis. Itfaiye polis ve saglik ekipleri geldiler. Yangini söndürdüler. Apartman sakinlerini dumandan etkilenmemesi için disariya çikarttilar" dedi.

Kaynak: İHA