Ilk Defa Sinemaya Gitmenin Mutlulugunu Yasadilar

Yozgat’in Sorgun ilçesinde belediye tarafindan düzenlenen sinema etkinligi ile çocuklar ilk defa sinemada film izlemenin heyecani ve mutlulugunu yasadi.

Ilk Defa Sinemaya Gitmenin Mutlulugunu Yasadilar
Sosyal belediyecilik anlayisi ile çalismalarini sürdüren Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, 2 hafta önce ilçeye kazandirilan sinema salonunu köy okulu ögrencilerinin istifadesine açti. Ilçede, köy ve beldelerde daha önce sinemaya gitme imkani bulunmayan ögrenciler için sinema etkinligi düzenlendi.

Sorgun Belediyesi, telif haklarini satin aldigi sinema filmlerini ögrencilerle bulusturdu. Ögretmenleri esliginde otobüslerle sinema salonuna getirilen ögrenciler, ilk defa sinema izlemenin mutlulugunu yasadi.

Sorgun ilçesine bagli Çigdemli kasabasindan geldigini söyleyen ilkokul ögrencisi Furkan Yüce, “Hayatimda ilk defa sinema filmine geliyorum. Ilk defa sinema izliyorum, çok heyecanliyim. Bizlere bu imkani verdikleri için müdürüme, ögretmenlerimize ve belediye baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ecrin Ela Aliç isimli ögrenci ise, “Sinemaya ilk kez geliyorum, bu benim için çok özel bir duygu oldu. Iyi ki gelmisim, çok mutlu oldum. Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu” seklinde konustu.

Çocuklara sinema kültürü kazandirmak için ilçeye sinema salonu açtiklarini belirten Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci de, “Bütün çocuklarimizda sinema kültürünü olusturmak için ilçemize sinema salonu kazandirma fikri dogmustu. Onlar da çocuk yasta sinema filmi izlesinler diye bu salonumuzu yaptik. Telif haklarini aldigimiz filmleri sinemamizda yayinliyoruz. Ilk defa sinemaya gelen çocuklarimiz var. Sorgun ilçemizde ve köylerimizde bütün çocuklarimiza sinema izlettirmek ve bu keyfi onlara yasatmak gibi bir düsüncemiz var. Çocuklari mutlu görmek beni de mutlu ediyor. Yaklasik 20 gündür bu sekilde sinema gösterimiz devam ediyor. Çocuklarimiz ve aileleri de çok mutlu. Bu da bizleri de sevindiriyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA