Düzce Üniversitesinde Epigenetik Sempozyumu Gerçeklestirildi

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafindan organize edilen “1. Ulusal Epigenetik Sempozyumu” gerçeklestirildi.

Düzce Üniversitesinde Epigenetik Sempozyumu Gerçeklestirildi
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen bireye özgü beslenmede genetikten epigenetige güncel yaklasimlar temali sempozyuma; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, akademisyenler, davetliler ve ögrenciler katildi.



Ilk kez ögrenci alacak

Sempozyumun açilis konusmasini gerçeklestiren Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani ve Düzce Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Birsen Sarici, Düzce Üniversitesi olarak Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne ilk kez ögrenci alacak olmanin heyecani içerisinde olduklarini belirterek bu süreci bilimsel çalismalarla taçlandirmak istediklerini ifade etti.

Sarici, ülkemizde genlere göre beslenme egitimi veren ilk fakülte olacaklarina dikkat çekti.

Programa video konferans yöntemiyle katilan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, kisa ve uzun vadede ön plana çikan küresel risklerden bahsederek, küresel iklim degisikligi basta olmak üzere bu sorunlara; bilimsel ve aciliyet temelli, çok disiplinli, is birligi ve çözüm odakli yaklasmanin önemine vurgu yapti.

Rektör Nedim Sözbir, epigenetik alanini oldukça önemsediginin altini çizerek, insani temel alan, hayvan ve çevreyle de etkilesim içerisinde olan tek saglik yaklasiminin gerekliligine isaret etti.

Vali Selçuk Aslan, modern çagin getirdigi kronik rahatsizliklarin olusmasinda, geleneksel beslenme aliskanliklarindan uzaklasmanin da etkili oldugunu dile getirerek, bu önemli sempozyuma ev sahipligi yapan Düzce Üniversitesi’ni kutladi. Farkli olan, diplomasini kiymetlendiren, belirli alanlarda ihtisaslasan ögrencilerin bir adim önde olacagini vurgulayan Aslan, programin hayirli sonuçlar getirmesini dillendirerek konusmasini noktaladi.

Açilis konusmalarinin sonrasinda Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Halk Müzigi Bölümü Ögr. Gör. Emin Karadayi ve beraberindeki orkestra üyeleri tarafindan konser icra edildi. konserin ardindan programin oturumlar bölümüne geçildi.

Belediye Baskani Faruk Özlü, sempozyumun davetli konusmacilarina plaket takdim ederken, Rektör Sözbir tarafindan da degerli katkilari için Baskan Faruk Özlü’ye plaket takdim edildi.

Sempozyumun kapanis bölümünde konusan, Dr. Birsen Sarici, sempozyumda multidisipliner bakis açiciyla, ben degil biz yaklasimiyla önemli konulara dokunduklarini ifade etti.

Alaninda uzman konuklarin katildigi 1. Ulusal Epigenetik Sempozyumu; kronik hastaliklarin önlenmesine, bireye özel tedavide hassas tip, nutrigenomik beslenme uygulamalari, genetik, epigenetik, mikrobiyota ve farmakogenetik gibi alanlarda önemli bilgilerin paylasilmasina ve farkli bakis açilarinin gelistirilmesine katki sagladi.
Kaynak: İHA