Kahramanmaras'ta Saganak Etkili Oldu

Kahramanmaras etkili olan saganak sonrasi belediye ekipleri temizlik çalismalari baslatti.

Kahramanmaras'ta Saganak Etkili Oldu
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi, dün aksam saatleri itibariyle etkili olan saganak yagisin çevreye verdigi hasar ve tahribati ortadan kaldirmak için çalisma yapti.

Aksam saatlerinden itibaren teyakkuzda olan ekipler, yagisin siddetini artirdigi anda müdahale edip su tahliyesini saglayarak arterlerde su birikiminin önüne geçiyor.

Saganak yagisla tasinan ve ulasima engel olan tonlarca malzeme, ana arter, cadde, meydan ve bulvarlardan temizlenerek ulasima açik tutuluyor.

Ayrica ekipler, Afet Koordinasyon Merkezi ve 112 Acil Çagri Merkezi’ne ulasan taleplere de aninda müdahale ediyor. Onlarca is makinesi ve personelle yogun bir sekilde sürdürülen çalismalarla, saganak yagislar neticesinde meydana gelebilecek aksamalarin önüne geçilmesi hedefliyor.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, “Dün aksam saatlerinden itibaren etkisini artiran yagislar neticesinde meydana gelebilecek aksamalara mahal vermemek adina tüm araç ve personelimizle sahadayiz. Ekiplerimiz teyakkuz halinde. Paydas kurum ve kuruluslarimizla hummali bir sekilde çalismalarimiz devam ediyor. Vatandaslarimiz herhangi bir olumsuzlukla karsilasilmasi durumunda taleplerini 112 Acil Çagri Merkezi’nden Itfaiye ekiplerine ve ALO 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) ulastirabilirler” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA