AFAD'dan Sel Ile Ilgili Açiklama

Aydin’in Söke ilçesinde meydana gelen sel felaketin ile ilgili AFAD’dan yapilan açiklamada “Kayip bir vatandasimizi arama kurtarma çalismalari araliksiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

AFAD'dan Sel Ile Ilgili Açiklama


Geçtigimiz hafta sonu etkili olan saganak yagisin ardindan Aydin’in Söke ilçesinde sel ve su baskinlari meydana gelirken, konu ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’ndan (AFAD) açiklama yapildi. Selin yaralarinin sarilmaya çalisildigina dikkat çekilen açiklamada, sel ve su baskinlari sonucu kaybolan Ali Alptekin’in arama kurtarma çalismalarinin araliksiz devam ettigi belirtildi.

Sabahin ilk isiklariyla birlikte arama ve kurtarma faaliyetine katilan tüm ekipler yeniden çalismalarina baslarken, sel sularina kapilan 51 yasindaki Ali Alptekin için ekipler adeta seferberlik ilan etti. Konu ile ilgili AFAD’dan yapilan açiklamada ise “5 Kasim tarihinde Söke ilçemizde baslayan yagislar sonucunda, bölgede sel ve su baskinlari meydana gelmistir. Tüm kurum ve kuruluslara bagli ekiplerimiz bölgedeki çalismalarini araliksiz sürdürmektedir. AFAD Baskanimiz Vali Okay Memis, Aydin Valisi Yakup Canbolat ve AFAD Müdahale Genel Müdürümüz çalismalari bölgede koordine etmektedir. Bölgeye, 480 personel, 1 helikopter, 1 arama köpegi, 5 dalgiç pompa ve toplam 70 araç sevk edilmistir. Sel ve su baskinlari sonucu 3 vatandasimiz hayatini kaybetmis, 2 vatandasimiz yaralanmistir. Kayip bir vatandasimizi arama kurtarma çalismalari araliksiz devam etmektedir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanligi’ndan profesyonel Sualti Arama ve Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmistir. Bölgede meydana gelen enerji kesintileri giderilmistir. Bölgeye 3 mobil baz istasyonu kurulmustur. Türk Kizilay tarafindan bölgeye 2 ikram araci sevk edilmis, 300 kisilik kumanya dagitilmistir. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakinlarina bassagligi; yaralilarimiza acil sifalar dileriz. Sel ve su baskinlarindan etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi sunariz. Gelismeleri takip ediyoruz” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA