Ütü Ile Gelen Lezzet
Sivas’ta bir balik restorani isletmecisi, ekmek arasi baligi ütü esliginde tost haline getirip müsterilerine sunuyor.

Bu yöntem sayesinde birçok müsteriye ulasan Somtas, ütü ile yapilan ekmek arasi balik tostunun oldukça ilgi gördügünü söyledi.
“Biz Sivas’a farkli bir balik kültürü getirmeye çalisiyoruz”
Burak Somtas, ”Biz Sivas’ta tezgahimizda yaklasik 30-35 çesit balik satiyoruz. Hamsi, çupra, palamut, levrek, istavrit, uskumru gibi çesit çesit baliklari müsteriler ile bulusturuyoruz. Çünkü biz Sivas’a farkli bir balik kültürü getirmeye çalisiyoruz. Sadece hamsi, palamut, alabalik, çupra, levrek gibi olan balikçiligi bir kenara birakip onun disinda farkli farkli balik kültürlerini ve deniz mahsullerinin halkimiza tanitmaya çalisiyoruz" dedi.
“Antika ütü ile biz bu islemi yapiyoruz”
Antika ütü ile tost ekmek arasi balik tostu yaptigini ifade eden Somtas, “Ekmek arasi balik Istanbul’da Eminönü’nde yapilan popüler bir kültürdür. Biz de bu kültürü Sivas’ta gerçeklestiriyoruz. Pleyt izgara dedigimiz sistem ile ekmek arasi baliklarimizi yapiyoruz. Ütü yardimi ile de balik ekmege pres dedigimiz islemi yapiyoruz. Ekmegi daginik yemek yerine tost ekmegine pres yapilmis, çitir çitir yemek tercih ediliyor. Biz baligi ekmege eziyoruz. Bu da müsteriye tost tadi veriyor ve müsterinin hosuna gidiyor. Antika ütü ile biz bu islemi yapiyoruz. Farkli bir sey yaparak bu sekilde müsterilerimize hizmet veriyoruz. Ütüyü antikacidan bulduk. Bunu Istanbul’un belli semtlerinde de yapiyorlar. Bu yaygin bir uygulama olarak kullaniliyor. Bu is bize farkli bir ambiyans getirdi ve müsterilerimizden olumlu tepkiler aliyoruz. Biz baligi her yerden getirtiyoruz. Bize Ordu, İçel, Istanbul, Izmir ve Ankara’dan balik geliyor. Biz meslegimize önem veriyoruz ve balik neredeyse oradan getiriyoruz” diye konustu.
