Kozan'da Sahte Gübre Baskini

Adana’nin Kozan ilçesinde ilçe tarim müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan denetimlerde toplam 90 ton sahte gübre ele geçirildi.

Kozan'da Sahte Gübre Baskini
Kozan Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan yazili açiklamada, ilçede yapilan denetimler sonucu 2023 yili içinde farkli tarihlerde üç farkli sahista bulunan gübrelerin, taklit tagsis veya sahte oldugu tespit edilmis olup gerekli idari ve adli islemler baslatildigi kaydedildi. Sahte gübre ticaretine yönelik siki denetim yapildigi belirtilen açiklamada üreticilerin son dönemde özellikle tarimsal gübre piyasasinda taklit, tagsis ve içerigi itibariyla gübre özelligi tasimayan bazi ürünlerin ’gübre’ diye satildigi ile ilgili ihbarlarin arttigi ifade edildi.

Üreticilerin köylerde özellikle dikkatli olmasi belirtilen açiklamanin devaminda su ifadelere yer verildi:

“Üreticilerimiz olarak üzerinize düsen en önemli görev, tarimsal girdilerin (tohum, ilaç ve gübre) bu konuda yetki almis bayilerden temin edilmesi, satin alinmis ürüne ait faturanin mutlaka bayiden istenmesi, ürünlerin etiketinin incelenmesi ve kontrol edilmesi önem arz etmektedir. Köyümüze, tarlamiza kadar getirilip "alacak karsiligi aldik, elimde fazla kaldi, bende piyasadan daha ucuz vb" gibi laflarla satilmaya çalisilan yetkili bayiler harici, yetkisiz sivil sahislarin hiçbir ürüne itibar etmeyiniz. Köylerimizde süpheli gördügünüz durumlardan kolluk kuvvetlerini haberdar edelim. Bilinmedik yerlerden temim edilen ürünlerle, bir yil emek vererek baktigimiz ürünlerimize ne tür içerige sahip oldugunu bilmedigimiz bu ürünleri atarak hem maddi kayip hem de zaman kaybina neden olmayalim. Ürününüz bereketli olsun.”
Kaynak: İHA