Hablemitoglu Davasinda Taniklarin Dinlenilmesine Devam Edildi

Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoglu suikasti kapsaminda terör örgütü FETÖ’nün elebasi Fetullah Gülen’in de arasinda bulundugu 10 sanigin yargilandigi davada taniklar dinlendi.

Ankara 28. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya, saniklar Levent Göktas, Aydin Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoglu ile eski istihbaratçi Enver Altayli katildi.

Mahkeme Baskani durusmanin tanik beyanlariyla devam edecegini söyledi.

Tanik olarak dinlenen T.D, kendisinin de Muhabere Arama Kurtarmada (MAK) görev aldigini bu nedenle Ahmet Tarkan Mumcuoglu’nu, Fikret Emek’i, Mehmet Narin’i ve Levent Göktas’i tanidigini ifade etti.

Hablemitoglu’nun silahli saldirida öldürülmesini basindan ögrendigini söyleyen T.D, "Kendisini Türk milliyetçisi, aydin, kitaplari olan, tartisma programlarina çikan biri olarak biliyorum. Özel kuvvetlerde böyle bir yapilanma hiç görmedim. Özel kuvvetler, devletin bir birimidir" dedi.



"Bozkir subay olmamasi gereken birisiydi"

Nuri Gökhan Bozkir’in yazdigi mektubun tamamen kurgu oldugunu düsündügünü ifade eden tanik T.D, "Bozkir, subay olmamasi gereken ve kisilik bozuklugu, disiplin sorunu olan birisiydi. Bozkir kisisel olarak husumetli oldugunu düsündügüm için bu kisilerin isimlerini verdi diye düsünüyorum” dedi.

Eymir Gölü’ne cuma günleri kosu için gidildigini anlatan tanik B.K, emekli albay oldugunu söyledi.

Nuri Gökhan Bozkir’i tanidigini belirten tanik B.K, "Hablemitoglu’nu tanirim. Kendisi bizim için kahramandi. Hepimiz kitaplarini okurduk. Her zaman olumlu sekilde aramizda konusurduk. Olumsuz bir sey konusma hiç geçmedi, böyle bir sey mümkün degil" ifadelerine yer verdi.

Sanik Tarkan Mumcuoglu’nin esi Zeynep Mumcuoglu da tanik olarak mahkeme heyetince dinlendi. Saniklar Fikret Emek ve Levent Göktas’i tanidigini söyleyen tanik Mumcuoglu, "Esim Kazakistan’a gittikten sonra Emek’in esimin komutani oldugunu ögrendim. Göktas’in da ailesini komsu oldugumuz için taniyorum. Söz konusu cinayeti sadece haberlerden biliyorum. Esim Kazakistan’a göreve gittiginde 6 ay kaldi ve bu süreçte hiç Türkiye’ye gelmedi. O dönemde esimle internetten yazisirdik. Her gece 12 gibi görüstürdük zaman zaman kisa aramalar da yapardi. Ben de hiç esimin yanina gitmedim" diye konustu.

Durusma yarin devam etmek üzere ertelendi.
Kaynak: İHA