Uzundere'den Filistin'e Yardim Eli

Erzurum’un Uzundere ilçesinde Ilçe Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Uzundere Subesi tarafindan organize edilen hayir çarsisinda ilçe kadinlari bir araya gelerek yemek, kiyafet gibi çesitli ürünleri hazirlayip satisini gerçeklestirdi.

Uzundere'den Filistin'e Yardim Eli
Cag kebap ocagi da kurulan hayir çarsisinin açilisini Ilçe Kaymakami Kübra Demirer, Uzundere Belediye Baskani Hilmi Aktoprak, Il Müftü Yardimcisi Müseffa Akbulut, Ilçe Müftü Vekili Sinan Sinan Cansever ve kurum amirleri yapti. Ekinlikten elde edilen gelirin tamami Filistin ve Gazze halkina Türkiye Diyanet Vakfi araciligi ile ulastirilacak.

Uzundere Ilçe Müftü Vekili Sinan Sinan Cansever, Gazze’de büyük bir katliam oldugunu belirterek, “Gelisen olaylar karsisinda bizim en azindan oradaki kardeslerimize yardim elini uzatmamiz gerekir. Bu vesileyle bizler de çorbada bizim de bir tuzumuz olsun diye, Uzundere Ilçe Müftülügü ve Diyanet Vakfi Uzundere Subesi olarak bir çalisma yaptik. Önce 15 Temmuz Sehitleri Konferans Salonumuzda bir tematik konferans düzenledik. Ardindan da yardimlasma adina hayir çarsisi olusturduk. Uzundere halkimiz, bagislariyla, verdikleri kurbanlarla, nakdi yardimlarla ve buradaki yaptigi bereketli alisverislerle bu etkinlige katkida bulundu. Ümit ediyoruz ki, akan kanin durmasina bir vesile olur. Biz burada bir araya gelerek aslinda batildan degil haktan yana tavir aldigimizi beyan ettik” dedi.

Kaynak: İHA