Baskan Aras, Site Yöneticileri Ile Bulustu

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Türkbükü Mahallesi Hekimköy Sitesi’nde yöneticilerle ile bir araya geldi. Baskan Aras, bölge ile ilgili istek ve sikayetleri degerlendirmek üzere site yöneticileri ile Hekimköy Sitesi’nde yapilan toplantida bulustu.

Baskan Aras, Site Yöneticileri Ile Bulustu


Toplantiya Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Baskan Yardimcilari Yasar Çelikkan ile Ibrahim Akbas, Mugla Su ve Kanalizasyon Içme Suyu Birinci Bölge Sube Müdürü Oguz Kagan Bardakçi, bir iletisim firmasinin Müdür Yardimcisi Melike Demirel, AYDEM Saha Yetkilisi Bayram Akçay, Türkbükü Mahalle Muhtari Yücel Ertugrul, ilgili birim müdürleri ve personelleri ile Hekimköy, Kardesler, Olivehill, Olive Garden, Tasevler, Sankop sitelerinin yöneticileri ve sakinleri katildi.



Gerçeklesen toplantida katilimcilarin taleplerini dinleyen ve mevcut çalismalar, su durumu ve aritma tesisi çalismalari hakkinda bilgiler paylasan MUSKI Birinci Bölge Sube Müdürü Oguz Kagan Bardakçi, Geyik Baraji ve Sazköy’deki su kuyularinda su temini çalismalari oldugunu söyledi.



AYDEM saha yetkilisi Bayram Akçay ise katilimcilara bölgedeki çalismalar ve aydinlatmalar hakkinda bilgiler verdi.

2019 yilindan bu yana yapilan çalismalar hakkinda detaylar paylasan Baskan Aras, “Bodrum özellikle salgin döneminde ciddi bir büyümeyle karsi karsiya kaldi. Yaklasik üç katina çikan bir nüfus yogunlugu Bodrum’da yeni bir dönemi bizlere getirdi. Arkasindan salginla beraber gündem degisti. Yerel yönetimler, muhtarlar, bütün vatandaslarimiz her seyi birakip caniyla ugrasmaya basladi.

Bu durumdan Bodrum farkli bir sekilde etkilendi. Bodrum, bir göç dalgasiyla karsi karsiya kaldi. Biz, zaman zaman bu konuda açiklama yaptik ama çok da fazla etkili olmadi” diyerek Bodrum nüfusunun artisiyla birlikte yasanilan sikintilara degindi.

Mevcut kaynaklarin geçen yila oranla yüzde yetmis azaldigini da sözlerine ekleyen Baskan Aras su tasarrufu önerilerinde bulunarak, “Tüketim son dönemde üç katina çikti. Bodrum’da su an 28 bin havuz bulunuyor ve bu orana bakildiginda ciddi bir su sarfiyatinin gerçeklestigini görüyoruz. Vatandaslarimizin havuzlarini kisin bosaltmamasini istiyoruz” diye konustu.



Belediye Baskani Ahmet Aras, sahillerdeki ve otellerdeki duslarda asiri su tüketimin olduguna, denizden aritma tesislerinin devreye sokulmasi gerektigine, mevcut aritma tesislerinin sagladigi geri dönüsüme ve Akbelen’deki su mücadelesine de degindi.

Yol, su, elektrik, temizlik ve ulasim ile ilgili taleplerin alinip ilgili birimlere aktarildigi toplantinin sonunda Belediye Baskani Ahmet Aras’in da talimatiyla ilerleyen günlerde diger site yöneticileri ile toplantilarin yapilacagi kararlastirildi.
Kaynak: İHA