Haliliye'de Dev Bir Tesis Daha Hizmete Basladi
Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in ilçeye kazandirdigi Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksi hizmet vermeye basladi. Glutensiz ekmek firini, sosyal market ve asevi ile binlerce haneye hizmet ulastirilirken, ekmek ihtiyacini karsilamak için kurulan ekmek üretim tesisi de kisa sürede açiliyor.

Haliliye’ye kazandirilan eser ve hizmetlerle ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanlarinda olduklarini kaydeden Belediye Baskani Mehmet Canpolat, hayata geçirilen Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksi ile binlerce aileye ulasildigini belirterek, “Yeni bir tesisi su anda kazandiriyoruz. Mevcut tesisimiz Sirrin Mahallesindeydi. Su anda da Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksi basligi altinda üst katinda kapali semt pazari ve otopark, alt katinda yaklasik 2 bin metrekarenin içerisinde 10 bin kisilik asevi, glütensiz ekmek firini, sosyal market, idari birimler dahil olmak üzere insallah açacagiz, vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Haliliye, Sanliurfa’nin en büyük ilçesi, gün geçtikçe de nüfusumuz artiyor ve büyüyor. Bu aileler de, ‘benim bir belediyem olsun’ diyor ve ayni zamanda eser ve hizmet belediyeciligi anlaminda bir taraftan eser, bir taraftan da vatandaslarimizin ayagina hizmeti sermenin gayretini yasiyoruz” ifadelerini kullandi.
Sosyal Yardim Kompleksi içerisinde yer alan ve yaklasik 4 bin haneye hizmetin götürüldügü asevinin ekmek ihtiyacini karsilamak için de adim attiklarini müjdeleyen Baskan Mehmet Canpolat, ekmek üretim tesisi kurduklarini aktardi. Kisa süre içerisinde açilisin gerçeklesecegini söyleyen Baskan Mehmet Canpolat, “Bir de bu vatandaslarimizin ekmek ihtiyacini karsilamak adina, gördük ki biz Haliliye Belediyesi olarak kendi kendine yeten bir belediye olmamiz gerekiyor. Ekmekle ilgili de bir ihtiyacimiz vardi. Su anda günlük 6 bin ekmek üretim kapasiteli bir ekmek üretim tesisini de bitirmis bulunmaktayiz. Insallah önümüzdeki hafta buranin da açilisini yapmis olacagiz” diye konustu.
Mahalle sakinleri ve pazarci esnafi ise yapilan hizmetten çok memnun olduklarini dile getirdi.
