ERÜ'ye TÜBA'dan 3 Ödül

Cumhurbaskanligi himayelerinde yürütülen; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TÜBA-GEBIP (Üstün Basarili Genç Bilim Insani) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini bu yil alacak isimler belli oldu. Ödüller çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) 3 ögretim üyesi ödüle layik görüldü.

ERÜ'ye TÜBA'dan 3 Ödül
Her yil TÜBA tarafindan düzenlenen TÜBA-GEBIP ve TÜBA-TESEP 2023 yili ödüllerinin sahipleri açiklandi. Açiklanan ödüllere göre TÜBA-GEBIP ödülüne 34 ögretim üyesi, TÜBA-TESEP ödülüne ise 13 ögretim üyesi layik görüldü.

Açiklanan ödüller çerçevesinde ERÜ’den Fizik alanindaki çalismalarindan dolayi Doç. Dr. Emrah Tiras, Nanoteknoloji alanindaki çalismalari ile Dr. Ögr. Üyesi Yavuz Nuri Ertas TÜBA-GEBIP ödülüne layik görüldü.

ERÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Karaboga da Doga ve Mühendislik bilimleri alaninda Optimizasyon Yöntemleri ve Matlab Uygulamalari eseri ile TÜBA-TESEP ödülüne layik görüldü.

Ödül alan ögretim üyelerine ödülleri önümüzdeki günlerde Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan tevdi edilecek.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜBA-GEBIP ve TÜBA-TESEP ödülü alan ögretim üyelerini tebrik etti.
Kaynak: İHA