Usak'in Vizyon Projesinde Süreç Basladi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin katkilariyla Usak Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen vizyon proje Çarsi Usak’ta, bugün yapilan genis katilimli tören ile süreç resmi olarak basladi. Yaklasik 40 bin metrekarelik alani kapsayan projede ilk yikim yapildi.

Usak'in Vizyon Projesinde Süreç Basladi
Törende konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin; proje sayesinde kentin kalbini adeta bir cazibe merkezine dönüstüreceklerini belirterek, bu büyük yatirimin hayata geçirilmesinde emegi bulunan herkese tesekkür etti.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katilimiyla gerçeklesen coskulu törenle Kentsel Dönüsüm Irtibat Ofisi’nin açilisi yapilirken, alandaki âtil binalarda ilk yikim ve hak sahipleriyle ilk imzanin atilmasi da bugünkü programda yer aldi. Eski Çarsamba Pazari’nin oldugu bölgede gerçeklestirilen programa Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Usak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Usak Milletvekilleri Ismail Günes ve Fahrettin Tugrul, Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, AK Parti Usak Il Baskani Himmet Yasar, çok sayida bürokrat, vatandas ve esnaf katildi.

Baskan Çakin; “Bu Gurur Hepimize Ait”

Törende konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin; “Öncelikle sürecin en basindan bu yana verdikleri desteklerden dolayi basta Sayin Bakanimiza ve bakanligimizin kiymetli yöneticilerine çok tesekkür ediyorum. Elbette Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in iradesi, bu memlekete hizmet aski ve hepimize örnek olan belediyecilik anlayisi bizim rehberimiz oldu, bu projelerin hayata geçmesini sagladi.” dedi.

Çakin; “Bizler Sayin Valimiz, milletvekillerimiz, il baskanimiz ve bütün sehir olarak bu projeye inandik ve bu projenin hayata geçmesi için gece gündüz çalistik. Bugün de bu büyük projeyi baslatmaktan büyük onur duyuyoruz. Kentin kalbi olan bu bölge insallah yipranmis ve eskimis görüntüsünden kurtulacak, yenilenecek ve bambaska bir yüze kavusarak kente yakisir bir hale gelecek. Ayni zamanda büyük deprem felaketinin ardindan daha da önem kazanan kentsel dönüsüm konusunda da büyük bir adim atilmis olacak. Bölgenin tamamen degismesi ve dönüsmesi için de bu proje ayni zamanda bir tetikleyici olacak” seklinde konustu.



Milletvekili Günes’ten Dev Projeye Destek

Törende söz alan AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes; büyük projenin hayata geçirilmesine katki sunan herkese tesekkürlerini ileterek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde 21 yildir gece gündüz hizmet etmek için kosturuyoruz. Ülkemize yapilan büyük yatirimlardan Usak’imiz da nasibini aldi ve bugün çok sükür dev bir yatirimin temelleri atildi. Insallah bu projeyle kentimiz yeni yüzüne kavusacak ve vatandaslarimiza daha konforlu ve saglikli bir ortam kazandirilacak. Ben emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum ve Çarsi Usak’in halkimiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.



Vali Ergün; “Çarsi Usak Bölgenin Ugrak Noktasi Olacak”

Usak Valisi Turan Ergün açilis töreninde yaptigi konusmada ilk günden bu yana projeye ve kendilerine inanip desteklerini esirgemeyen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’ye tesekkürlerini sundu. Yipranmis ve riskli bir bölgenin bu proje sayesinde bastan sona yenilenerek sadece kentin degil ayni zamanda tüm bölgenin de ugrak noktasi haline geleceginin altini çizen Vali Ergün; birden fazla sacayagi olan bu büyük projenin bu asamaya gelmesinde büyük emekleri olan Baskan Çakin’a da özel olarak tesekkürlerini iletti.

Bakan Özhaseki’den Sehircilik Vurgusu

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, kenti güçlendirecek yatirimlar noktasinda göreve geldigi günden bu yana gösterdigi gayretlerden dolayi Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin’a tesekkür ederek sözlerine basladi.

Sehirlerin kendine has bir kültürel kimligi ve kadim bir mimarisi oldugunun altini çizen Bakan Özhaseki, “Sehirler canli birer organizmadir ve bakima, gözetilmeye ihtiyaçlari vardir. Çok hizli bir degisim çaginda yasiyoruz ve bu degisime ayak uydurmak zorundayiz. Dolayisiyla bu degisimi biz de destekledik ve Usak halkina yakisir bir projenin gerçeklestirilmesine, burada emek emek çalisarak ekmegini kazanan esnaf kardeslerimizin daha iyi kalkinmasina yönelik çalismalar yaptik. Ayni zamanda kentlerin dönüsümünün ne kadar önemli oldugunu bilerek, bu çapta önemli bir kentsel dönüsüm hamlesini de olumlu karsiladik ve gerekli adimlari attik.” dedi.



Bakan Özhaseki sehirlerin geleceginin o sehirde yasayan yöneticilerin ufuklariyla dogru orantili oldugunu vurgulayarak, bu dev projenin 3 etapta gerçeklesecegini hatirlatti. Özhaseki, “Açilisini yapmis oldugumuz kentsel dönüsüm ofisi bundan böyle her konuda vatandaslarimizi aydinlatacak ve onlara bilgi verecek. Gerek esnafimiz gerekse vatandasimiz hiçbir sekilde magdur olmadan bu projeyi tamamlayacagimiza gönülden inaniyorum. Simdiden tüm halkimiza bu projenin hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Allah utandirmasin.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimiyle kentsel dönüsüm irtibat ofisinin açilisi yapilan törende; atil binalarda yikim islemi baslatilarak hak sahipleriyle mutabakat imza programi gerçeklestirildi.



Toplam 3 etapta yapilmasi planlanan projenin tamamlanmasiyla birlikte alan yeni bir kimlik kazanacak. Yeralti otoparki, fuaye alani, pazaryeri ve dükkanlarin bulunacagi bu büyük yatirim, kentin gelisimine önemli katkilar sunacak.
Kaynak: İHA