Konargöçer Ailelere Çadir Yardimi
Kirsalda yasayan ve geçimlerini göçer hayvancilik yaparak saglayan 42 aileye konakladiklari yerlerde daha modern ortamda yasamalari için yasam çadirlari dagitimi yardimi yapildi.

Daha önce konakladiklari yerde elektrik ihtiyaçlarini karsilamalari için günes paneli destegi yapilan Saimbeyli ilçesinde 11, Aladag ilçesinde 11 ve Karaisali ilçesinde 20 göçer hayvancilik yapan aileye daha ferah ortamda yasamalari için yasam çadiri dagitildi. Adana Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu, daha önce Adana’nin 5 ilçesinin proje kapsaminda oldugunu, Aladag ve Karaisali ilçelerinin 2023 yili içinde projedeki desteklerden faydalanmaya basladigini belirterek, “Projenin genel amaci kirsalda yasayan, tarimsal ve hayvansal üretim yapan ailelerin refah seviyesinin yükseltilmesidir. Bu kapsamda daha önce göçer hayvancilik yapan ve yilin 6-7 ayini hayvanlarini otlatmak için sabit yasadigi köyünden uzakta geçiren ailelere elektrik ihtiyaçlarini karsilamalari için günes paneli dagitimi yapmistik. Bu ailelere simdi de daha modern ortamda, derme-çatma baraka veya çadirda yasamalari yerine, her türlü iklim sartlarina dayanikli, 31 metrekare yasam alani olan çadir dagittik. Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi ile üreticilerimize desteklerimiz devam edcek” dedi.
Tarim Reformu Genel Müdürlügü, Etüt ve Projeler Daire Baskanligi tarafindan, Uluslararasi Tarimsal Kalkinma Fonu (IFAD) ek finansmani ve Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) is birliginde gerçeklestirilen Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi (KDAKP) kapsaminda 2023 yili içinde 7 ilçede meralara hayvan gölgeligi yapimi, aricilara malzeme dagitimi, günes paneli dagitimi, nektarin, kivi, çilek bahçesi kurulumu, çapa motoru, benzinli tirpan, ceviz soyma makinesi, salça yapim makinesi gibi desteklemeler yapilmisti.
2027 yilina kadar devam edecek olan Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi, Akdeniz bölgesinde Adana’nin yani sira İçel, Osmaniye, Kahramanmaras, Karadeniz bölgesinde ise Kastamonu, Bartin, Sinop, Çankiri illerinde yürütülüyor.
