Fransali Turistler Türkiye'yi Sevdi

Fransali turistler baba ve kizi 7 aydir Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.

Fransali Turistler Türkiye'yi Sevdi
Nisan ayinda Türkiye’ye gelen Sarah Bourru, ülkenin tarihi ve turistik yerlerini gezerek fotograflarini çekiyor. Türkiye’ye gelerek Mardin, Midyat ve Batman’in Gercüs ilçelerini gezen baba ve kizi buralarin çok güzel oldugunu, insanlarinin sicak ve misafirperver oldugunu söyledi.

Türkiye’yi tatil yeri olarak seçmelerindeki tek sebebin insanlarin sicak ve ilgisi ile çok büyük bir tarihe sahip olmasi olarak açiklayan baba ve kizi bundan sonraki tatillerini de Türkiye’ye ve özellikle Güneydogu olarak düsündüklerini kaydetti.

Fransa’dan geldigini belirten Sarah Bourru, "Fransa’dan ayrilali 7 ay oldu ve Avrupa’yi bisikletle geçerek Türkiye’ye geldim. Daha sonra babam geldi benim yanima, 7 aydan sonra Kapadokya’da bulustuk. Burada ata bindik ve bisiklette Kahramanmaras’a, Adiyaman, Mardin, Midyat’tan daha sonra Gercüs’e geldik. Buradan da Hasankeyf’e ve Diyarbakir’a gidecegiz. Daha sonra Yunanistan’a dogru yola çikacagiz. Orada mutlaka kisi geçirecegim, baharda tekrar bisiklete binip Gürcistan ve Ermenistan’a gidecegim. Türkiye çok güzel ve bu ülkeyi kesfetmekten çok mutlu oldugumu belirtmek isterim, yerel halk tarafindan çok iyi karsilandigimizi ve çok minnettar oldugumuzu da dile getirmek isterim. Türk misafirperverligi bir efsanedir" dedi.

Kaynak: İHA