Bu Kez Son Seferine Çikti...
Zonguldak açiklarinda önceki gün batan kuru yük gemisinde hayatini kaybeden 61 yasindaki Metin Usta, memleketi Giresun’un Görele ilçesinde son yolculuguna ugurlandi. Usta’nin 20 yil önce Çanakkale Bogazi’nda yasadigi ve kurtuldugu gemi kazasi sonrasinda çiktigi her gemi seferinde "Son seferim, son seferim" diyerek evinden ve yakinlarindan ayrildigi ögrenildi.

Ögle namazina müteakip kilinan cenaze namazi sonrasi Usta’nin cenazesi ilçenin Saglik köyündeki aile kabristanliginda topraga verildi.
Yaklasik 35 yillik gemici olan Usta’nin evli ve 3 çocuk babasi oldugu ögrenildi.
"Her seferinde ’Son seferim, son seferim’ diyordu"
Metin Usta’nin kardesi Aydin Usta, gazetecilere yaptigi açiklamada, agabeyinin yaklasik 20 yil önce de Çanakkale bogazinda bir gemi kazasindan sag olarak kurtuldugu söyledi.
Usta "O kazadan tek kardesim kurtulmustu. Bütün arkadaslari öldü. O kazada hafizasini uzun süre kaybetti. Her gemiye gidisinde son seferine çiktigini söylerdi. Yine de çalisirdi. Rahmetli, her seferinde, ’son seferim, son seferim’ derdi" ifadelerini kullandi.
