Eserleriyle Begeni Topladilar
Izmit’te düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yilinda Izmit" fotograf ve video yarismasinda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçeklestirilen ödül törenine Izmit Belediyesi Baskan Yardimcisi Emirsah Torun, Izmit Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Askin, jüri üyeleri ve ödül alacak isimler katildi.
100. yil kutlamalarinda sanatsal bir bakis açisi ile çekilen fotograf ve videolarin degerlendirildigi yarismada katilimcilar eserleriyle jüri üyelerinin begenisini kazandi. Katilimcilarin ilettigi 101 fotograf ve videonun jüri tarafindan degerlendirmesinin ardindan dereceye giren katilimcilara ödülleri takdim edildi.
Programda konusan Izmit Belediye Baskan Yardimcisi Emirsah Torun, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anisini yasatmak ve onun en degerli emaneti olan Cumhuriyetimizin 100. yilini anlamlandirmak için düzenledigimiz bu yarismanin, gelecek nesillere de ilham vermek adina büyük bir öneme sahip oldugunu düsünüyorum. Bugün, ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin ardindan naasinin Izmit’ten ugurlanisinin 85. yili. Atatürk, sadece bir lider, bir kurtarici degil, ayni zamanda çagdas bir Türkiye’nin mimariydi. Onun ilke ve inkilaplari, bugün bizlere isik tutmaya devam ediyor. Bu özel günde, Atamizin Izmit’ten son yolculuguna ugurlanisini anarken, onun ‘En büyük eserim’ dedigi Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve daha ileriye tasima sorumlulugunu bir kez daha hatirliyoruz" dedi.
Dereceye giren eserlerin Nikomedia Sanat Galerisinde sergilenecegini ifade eden Torun, "Bu yarismada emegi geçen her bir fotograf ve video sanatçisina kalbimin en derin kösesinden tesekkür ediyorum. Emin olun ki sizler bu yarismaya katilarak sanatinizla sehrimizin hikayesini anlattiniz ve gelecek nesillere aktardiniz. Bir anlamda gelecegimize çok güzel kültürel bir miras biraktiniz. Bu sebepten de sizleri ayrica tebrik ediyorum" diye konustu.
"Gelecek 100 yila aktarilacak fotograflar bu fotograflar olacak"
Kocaeli Bagimsiz Fotografçilar Toplulugu Dernegi Baskani Ali Fuat Altin ise "Izmit Belediyesi ’Cumhuriyetin 100’üncü yilinda nasil bir etkinlik yapabiliriz?’ diyerek STK’larla fikir alisverisinde bulundu. Böyle bir organizasyon gerçeklestirmek istedik. Hizli bir sekilde hareket ettik ve yarisma sartnamemizi olusturduk. Bu çalismamiz baskanimiz tarafindan kabul gördü. Kültür Müdürlügüyle birlikte çalistik. Duyurularimizi yaptik ve güzel bir sonuca ulastik. Gelecek 100 yila aktarilacak fotograflar bu fotograflar olacak" ifadelerini kullandi.
Fotograf kategorisinde birinci Ahmet Turan Kural, ikinci Alper Kardas olurken, üçüncülük ödülü de yine Ahmet Turan Kural’a verildi.
Video kategorisinde ise birinci Ömer Faruk Günes, ikinci Mustafa Gezer, üçüncü ise Muhammed Togan Tugrul Satir oldu. Mansiyon ödülü Hüseyin Can’a, Jüri Özel Ödülü Hasan Içel’e, Belediye Özel Ödülü de Ahmet Erdilek’e takdim edildi.
