Saglik Ekiplerinden Bilgilendirme Egitimi

Çankiri’da Il Saglik Müdürlügünce düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sagligin Yüzü” temali ekinlikte saglik çalisanlari vatandaslari bilgilendirdi.

Saglik Ekiplerinden Bilgilendirme Egitimi
Çankiri Il Saglik Müdürlügü koordinesinde hazirlanan “Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sagligin Yüzü” etkinliginde vatandaslara yönelik saglik hizmetleri bilgilendirmesi verildi.

Etkinlikte, sahra hastanesi çadirlarinda afet durumlarinda verilen saglik hizmetleri tanitildi. Ilk yardim uygulamalari anlatildi. Mobil Ketem araci, mobil röntgen araci, Umke araçlari ve 112 ambulanslari tanitildi. Kurulan stantlarda hemsireler, tansiyon ve seker ölçümü, diyetisyenlerle saglikli beslenme ve kronik hastaliklardan korunma konularinda danismanlik hizmeti, organ bagisinin önemine, akilci ilaç kullanimina dikkat çekildi. Hastane hizmetleri tanitilarak gebe okulu ve 182 MHRS (Merkezi Randevu Sistemi) hakkinda bilgilendirme yapildi.

Programa katilan Çankiri Karatekin Üniversitesi Saglik Fakültesi ögrencisi Sila Biyikli, “ ‘Cumhuriyetin 100. Yili’ etkinlikleri çerçevesinde Il Saglik Müdürlügünce düzenlenen, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sagligin Yüzü’ etkinligine katilim sagladik. Valimiz ve Il Saglik Müdürümüz de bizlere eslik etti. Programda, ilk yardim uygulamalari, mobil saglik araçlari ve 112 ambulanslari tanitildi” dedi.

Etkinlige davet eden Il Saglik Müdürü Dr. Hüseyin Sarikaya, “Cumhuriyetimizin 100. Yili etkinlikleri çerçevesinde, sayin valimiz Mustafa Firat Tasolar’in önderliginde, vali yardimcilarimiz, kurum müdürleri, saglik çalisanlari ve katilim saglayan vatandaslarimiz ile Il Saglik Müdürlügümüzce ‘Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Sagligin Yüzü’ etkinligi açilisi gerçeklestirilmistir. 3 gün devam edecek olan etkinlikte, kanser, kronik hastaliklar ve saglikli beslenme birimi, çesitli saglik araçlari ve çesitli stantlar yer almakta. Tüm halkimizi etkinlige davet ederek saglikli günler diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA