Polisten Kan Bagisi

Van Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, Kizilay Haftasi çerçevesinde kan bagisinda bulundu.

Polisten Kan Bagisi
Her yil 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Kizilay Haftasi, tüm yurtta oldugu gibi Van’da da çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Kizilay Haftasi nedeniyle kan merkezini ziyaret eden Van Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, kan bagisinda bulundu.

Kan bagisinin önemine deginen Polis Memuru Hasan Kiliç, “6 Subat depreminden sonra çok fazla kan ihtiyacimiz oldu. Vatandaslar olarak kan kuyruklarina girdik. Biz de diyoruz ki olaylardan önce stoklarimizi yapalim ve kan bagisina karsi daha duyarli olalim. Kan verelim, saglikli kalalim” dedi.

Her yil düzenli olarak kan bagisinda bulundugunu belirten Komiser Zehra Saribas ise "Kan bagisi hayat kurtarir. Tüm vatandaslari kan bagislamaya davet ediyoruz. Kan verdikçe hem sagiligimiza kavusuruz hem de diger insanlara yardimci olmus oluruz" ifadelerini kullandi.

Kizilay Van Sube Baskani Ugur Demiroglu ise her yil 29 Ekim- 4 Kasim tarihleri arasinda Kizilay Haftasi’nin kutlandigini ifade ederek, “Kizilay Haftasi çerçevesinde emniyet personelimiz kan bagisinda bulundular ve haftamizi kutladilar. Bunun iyi bir tesvik olacagina inaniyorum. Kan bagisimiz biraz azaldi. Bu konuda vatandaslarimizin daha duyarli olmalarini istiyorum. Çünkü kan sürekli ihtiyaç olan bir sey. Bir kisinin üç kisiye hayat verdigi bir bagis” diye konustu.

Kaynak: İHA