Bu Da Patatesli Dondurma
Türkiye’de patates üretiminde birinci sirada yer alan Nigde’de bir dondurmaci patatesten dondurma üretti.

61 farkli çesit dondurma üreten Yasin Kürkçü, Nigde’nin vazgeçilmez tarimsal ürünlerinden dondurma yapmak için AR-GE çalismalarini yeni lezzetler üzerine sürdürüyor. Nigde’nin Çamardi ilçesinde üretilen misket elmadan daha önce dondurma yapan Kürkçü, bu kez de Nigde’nin patatesinden dondurma yapti. Dondurmaciliga çocuk yaslardan itibaren baslayan 43 yasindaki Yasin Kürkçü, Nigde’ye özgü ürünler olan elma, köfter ve gazozun yani sira patatesten yaptigi onlarca denemenin ardindan lezzetli sonuç elde etmeyi basardi. 1995 yilinda Istanbul’da basladigi meslegini Nigde’de sürdüren Kürkçü; "Nigde’mizin yöresel ürünlerinden nasil dondurma yapariz dedik ve ilk olarak elmali ve köfterli dondurma yaptik çok tutuldu ve sonra aklimiza patates geldi. Müsterilerimizden de çok begeni aliyoruz. Elmayi kabugunu soyarak yapmistik olmadi sonra rendeledik, hasladik ve güzel bir sonuç yakaladik. Patateste de ayni sekilde hasladik, pisirdik bir türlü tutturamadik sonra püf noktasini yakaladik. 30 kilo dondurmam ziyan oldu ama suan patatesli dondurmayi tutturduk" diye konustu.
Meslektaslarina elmali ve patatesli dondurma yapmalarini tavsiye eden Kürkçü, yurt disindan da püf noktalarini ögrenmek için talepler oldugunu dile getirerek, "Türkiye’de hiçbir dondurmacida patatesli ve elmali dondurma yok. Nigde’nin Çamardi bölgesinin misket elmasindan dondurma yapan Türkiye’de sadece ben varim. Yurt disindan da talepler var. Denemeler yaparken dondurmanin tamamen katkisiz ve dogal olmasina özen gösteriyorum" dedi.
Yeni tatlar üzerine denemelerini sürdüren Kürkçü’nün hedefi ise Nigde’nin yerel tatlarini dondurma yaparak dünyaya tanitmak.
