Adalet Bakani Tunç, Osmaniye'de

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Osmaniye merkez adalet binamiz proje ihalesi gerçeklesti su anda proje çalismalari basladi ve 2024 yili insaat programina da alarak Osmaniye’mize yakisir bir adalet sarayinin Osmaniyelilerin hizmetine kazandirmak için çalisacagiz” dedi.

Adalet Bakani Tunç, Osmaniye'de
Osmaniye’yi ziyaret eden Adalet Bakani Yilmaz Tunç, kentteki temaslari çerçevesinde Osmaniye Valiligi ziyaret etti, ardindan protokol üyeleri ile basina kapali toplanti gerçeklestirdi. Bakan Tunç, toplanti sonrasi basin mensuplarina önemli açiklamalarda bulundu. Deprem sonrasi yaralarin sarilmaya çalisildigini belirten Bakan Tunç, "Osmaniye’de yapilan yatirimlarla ilgili biraz önce gerçeklestirdigimiz toplantida degerlendirmelerde bulunduk. Deprem sonrasi yapilan çalismalari ve Adalet Bakanliginin özellikle yargi hizmetleri ve adalete iliskin yatirimlarla ilgili degerlendirme yapma firsati bulduk. Osmaniye sehitler diyari tarih sehri, kültür sehri gerçekten ülkemiz için çok önemli bir vilayetimiz. Tarimda, sanayide son zamanlarda ilerlemeye devam ediyor, kalkinmasini sürdürmeye devam ediyor bunda emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Osmaniye’miz 6 Subat depremlerinde hasar gören 11 vilayetimizden birisi yaklasik 20 bin hak sahibi var 10 bin agir hasarli bina söz konusu ve Osmaniye’de bin 10 canimizi kaybettik, bin 10 vatandasimizi kaybettik Osmaniye’de hemserimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabii bundan sonra artik yaralari sarma zamani demistik. 6 Subat’tan itibaren hükümetimiz, Cumhurbaskanimizin önderliginde yogun bir çalisma baslatti ve 6 Subat’tan bu yana da yaralari sarma mücadelesi, sehirlerimizi yeniden insa etme mücadelesini gerçeklestiriyoruz" dedi.



“Deprem zamani sahada 8 bin 951 adliye personeli 7/24 hizmet verdi”

"Adalet Bakanligi olarak deprem anindan itibaren diger bakanliklarimiz gibi 7/24 bir kriz merkezi olusturmustuk ve bölgede özellikle delil tespitlerinin yapilmasi çok önemliydi" diyen Bakan Tunç, "Bu anlamda da bölgeye diger illerimizden din hakim ve savcimizi intikal ettirmistik. 984 bilirkisi bölgede incelemeler yapmisti. Delil tespitleri yapmisti. Yine 538 Adli Tip personelini bölgeye intikal etmistik. Bunlarin bir kismi da Osmaniye’ye gelmislerdi ve yogun bir çalismayla buradaki deprem sonrasi yapilan çalismalara katki saglamislardi yine Kardes Adliye Projesi ile diger illerden deprem bölgesindeki illerimize intikal etmis intikal ettirmistik. Yine ceza infaz kurumlarimiz mensuplarindan olusan CEKUT arama kurtarma personellerimiz de yine bölgede arama kurtarma çalismalarina AFAD koordinasyonunda yönlendirdik 49 canimizi enkaz altindan kurtardilar ayrica tekrar tesekkür ediyorum" dedi.



"Deprem bölgesine ek 221 hakim ve savci atamasi yapildi"

Bölgede davalarin aksamamasi için yapilan çalismalarla ilgili de bilgi veren Bakan Tunç, "Yine bölgede yeni mahkemelerin kurulmasini gerçeklestirmistik. Ikisi adli yargi istinaf mahkemesi olmak üzere ikisi de idari yargi istinat mahkemesi olmak üzere 4 adet bölge dairesi kurduk bölge adliye mahkemelerimizde. 131 tane de yeni mahkemenin kurulmasini sagladik. Yine bölgeye 174 ilave hakim ve savci atamasini Hakimler Savcilar Kurulumuz gerçeklestirdi. 47 ilave de idari yargiya toplamda 221 hakim ve savcimiz ilave olarak bölgede atamalari gerçeklestirilerek hizmete basladilar. Atamalari Hakimler Savcilar Kurulumuz tarafindan yapilarak Osmaniye’mize de idare Mahkemesi kurulmasini sagladik ve idare mahkememizde su ana kadar deprem kaynakli bin 55 dava açildi. Osmaniye ilimizde yeni hakim atamalarini da gerçeklestirdik. Idare mahkememize 7 idari yargi hakiminin atamasi gerçeklesti. Bir savci, 12 hakim toplamda deprem sonrasinda 20 ilave hakim atamasini Hakimler Savcilar Kurulumuz tarafindan gerçeklestirdik" dedi.



"Osmaniye’ye yakisir bir adalet binasi yapacagiz"

Osmaniye’nin en önemli problemlerinden birinin yeni adliye binasi ihtiyaci oldugunu belirten Bakan Tunç, "Bununla ilgili çalismalarimizi da belli bir noktaya getirdik arsaya ilgili imar çalismalarimizi sag olsun belediye baskanimiz gerçeklestirdi ve hemen hükümet binamizin karsisinda çok güzel bir arsa insallah insaatini gerçeklestirecegiz. Proje ihalesini 16 Ekim de gerçeklestirmistik. Osmaniye adalet binamizin 46 bin 382 metrekare kapali alana sahip olacak. Osmaniye merkez adalet binamiz proje ihalesi gerçeklesti su anda proje çalismalari basladi ve 2024 yili insaat programina da alarak Osmaniye’mize yakisir bir adalet sarayinin insallah Osmaniyelilerin hizmetine kazandirmak için çalisacagiz. Düziçi adalet binamiz 5 bin 800 metrekare büyüklügünde 2024 ya da etüt programina teklif ettik. Kadirli ek adalet binasi da 13 bin 880 metrekare büyüklügünde, onu da 2024 yili etüt projesine teklif ettik. Bahçe ilçemizde de adalet binasi Içisleri Bakanligiyla ortak bir projemiz var, insallah onu gerçeklestirecegiz. Yeni adalet binalarimizi insallah hizli bir sekilde Osmaniye, Kadirli ve Düziçi ve Bahçe ilçemize kazandirmanin gayreti içerisinde olacagiz" dedi
Kaynak: İHA