Sinop'un Tek Seyyar Pilavcisi

Sinop’un tek seyyar pilavcisi Yasar Özbilen, ögrencilere indirimli pilav satisi yapiyor, sehit ailelerinden ücret almiyor, askida pilav uygulamasi ile de imkani olmayanlara yardimci oluyor.

Sinop'un Tek Seyyar Pilavcisi
Sinop’un en islek caddesi Sakarya Caddesi’nde pilav satisi yapan Yasar Özbilen, ögrencilere yönelik indirimleriyle dikkat çekiyor. Ögrenci dostu olan Özbilen, normal müsterilerine göre ögrencilere indirimli pilav satisi yapiyor. Kredi karti kullanmayan Özbilen, üzerinde nakit para tasimayan müsterilerin ödemesini IBAN yoluyla aliyor. Sehit ailelerine özel ücretsiz pilav ikraminda bulunan Özbilen, müsterilerin ve Sinoplularin takdirini topluyor.

Pilav saticisi Yasar Özbilen yaptigi açiklamada, “Pandemiden önce bu isi yapiyorduk, pandemi sonrasi birazcik sekteye ugradik ve biraktik. Su an da yine devam ediyoruz. Sinop’a gelen ögrencilerimiz pilavimizi tercih etti. Nohutlu, tavuklu ve tereyagli yapiyoruz. Hem ucuz hem de porsiyonlarimiz güzel ve doyurucu. Porsiyonlarimiz ögrenciye 30 ve 50 lira olarak degismekte. Baskalarina 40 ve 60 liraya yapiyoruz. Tavuk ve nohutla birlikte 200-250 gram doyurucu pilavimiz var. Her zaman sicak bir sekilde servis ediyoruz. Her zaman tüpümüz yaniyor, suyumuz kayniyor. Yaninda tursumuzu, ayranimizi, karabiber ve tuzumuzu, pul biberimizi ekliyoruz. Ketçap ve mayonez isteyen olursa ilave ederek servis ediyoruz” dedi.

Nakdi olmayan vatandaslara IBAN yoluyla ödeme yapma imkani sunan Özbilen, “Ögrencinin o an cebinde nakdi olmuyor. ’Kredi karti kullaniyor musun’ diye soruyorlar. Ben pos makinesi kullanmiyorum. IBAN numaramiz var, hemen telefonundan IBAN’a parasini gönderiyor. Bu sekilde yapiyoruz. Ayrica, sehit ailelerimize ücretsiz bir pilav servisimiz var. Onlarin annesi, babasi, esi ve çocugu gelerek kartini gösteriyor. Biz de ikramimizi yapiyoruz. Ücret almiyor, onlarin ücretleri ödendi diyoruz, kendimiz karsiliyoruz. Ayrica kendi ugraslarimla askida pilavi yapiyorum. Askida pilavi günlük 4-5 kisiye sunuyoruz. Ihtiyaç sahipleri geliyorlar. Askida pilavi bilen vatandaslarimiz ben bir tane yedim, bir tane de askiya biraktim diyor. Bu sekilde hizmetimizi yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA