Bakan Özhaseki Azerbaycan'da

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de ülkenin ulusal lideri Haydar Aliyev’in kabri ile sehitlikleri ziyaret etti.

Bakan Özhaseki Azerbaycan'da
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki resmi ziyaret gerçeklestirdigi Azerbaycan’da temaslarina basladi.

Özhaseki, baskent Bakü’de Azerbaycan’in ulusal lideri Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan sehitliklerini ziyaret etti. Haydar Aliyev’in mezarina çelenk birakan Özhaseki, Azerbaycan Sehitler Hiyabani’ndaki anita da çelenk koydu. Sonrasinda Bakü Türk Sehitligi’ne geçen Özhaseki, buradaki anita da çelenk sundu, temsili sehit mezarlarina karanfil birakti ve anit defterini imzaladi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Bakan Özhaseki Azerbaycan’a iklim ve meteoroloji alaninda yapilacak toplanti için geldiklerini belirterek, "Daha önce yaptigimiz iki ülke arasindaki birtakim anlasmalara, sözlesmelere dayali olarak bu iliskiyi devam ettiriyoruz. Biz bu münasebetleri sonuna kadar zaten devam ettirmekte de kararliyiz. Türk dünyasinda olan her türlü sosyal, içtimai, ekonomik ne kadar olay varsa bizi yakindan ilgilendiriyor. Eger burada keder varsa biz üzülüyoruz, burada bir sevinç varsa onu da paylasiyoruz. Bundan sonra da insallah ilanihaye bu tür duygulari devam ettirmeye de kararliyiz. Bu vesileyle gerek hükümetimizin her bir alanindaki bakan arkadaslarimiz, gerekse Türkiye Cumhuriyeti’ne ait her bir kurum gerek Azerbaycan’da gerekse Türk illerinde olan her bir olayla yakindan ilgilenmeye de devam edecektir. Bunun önemini biz hissettigimiz için her alanda da bu is birligini sonuna kadar sürdürmeye kararliyiz. Bizim gözümüzün nuru yüce Peygamberimiz, ‘Birlikte rahmet var, ayrilikta azap var’ buyuruyor. O yüzden biz bir olmaya da devam etmeliyiz" dedi.



"Filistin’de bir katliam isleniyor"

Islam ve Türk dünyasinin degerlerine düsman olanlarin bir araya geldiklerini vurgulayan Özhaseki, "Nasil vicdansizca saldirdiklarini ve herhangi bir etik kural, ahlaki kural tanimadan barbarca saldirilar karsisinda nasil göz yumduklarini hep beraber görebilirsiniz. Bütün dünyanin gözü önünde simdi Filistin’de bir katliam isleniyor. Sadece iki ordu asla orada çarpismiyor. Bunu böyle bilelim. Masumlar ölüyor, kadinlar ölüyor, çocuklar ölüyor, hastaneler basiliyor ve çok kötü görüntüler geliyor. Bunlari izlemekten bile emin olun haya duyuyoruz. Fakat basit bir dille bile bunu kinayamayan bir Avrupa var ve Amerika var. Bundan da son derece üzüntü duyuyoruz. Demek ki biz bir olursak, güçlü olursak karsimizdaki kötülere bir sey yapamazlar. Insallah bundan sonra biz beraber olmaya da devam edecegiz" dedi.

Bakü temaslari kapsaminda 2. Türk Dünyasi Meteoroloji Forumu’na katilacak olan Özhaseki, Azerbaycan Basbakani Ali Asadov ile bir araya gelecek.
Kaynak: İHA