Traktör Sürücülerine ROPS Demiri Uyarisi

Alasehir bölgesinde meydana gelen traktör kazalarinin artmasi, çiftçileri önlem almaya yönlendirdi. Bir çok kazada eski tip traktörlerde ROPS demiri olmamasi nedeniyle ölümle sonuçlanirken, uzmanlar ROPS demirinin kaza aninda yasam üçgeni olusturdugunu ve ölümlerin önüne geçtigini söyledi.

Traktör Sürücülerine ROPS Demiri Uyarisi
Manisa genelinde her yil üzüm sezonunda onlarca çiftçi, traktör devrilmesi sonucu hayatini kaybediyor. Uzmanlar, ölüm riskinin sadece bir kaç bin liralik bir ROPS demiri ile önemli ölçüde azaltilabilecegine dikkat çekerek uyarilarda bulundu.

Alasehir Sanayi Sitesinde makine üzerine hizmet veren bir isletmenin sahibi olan Sezer Germen, "ROPS demiri traktör kazalarinda hayat kurtarici bir rol oynar. Son yillarda bölgemizde çiftçiler yavas yavas bu konuda bilinçlenmeye basladilar. Traktöründe ROPS demiri olmayan çiftçilerimiz, artik traktörüne monte ettirmeye basladi.

Kazalardan kaçabilmek ve güvenligimizi saglamak için bu tür önlemlerin yayginlasmasi gerekiyor." dedi.



"ROPS demiri hayat kurtarir"

"ROPS demiri, traktör kazalari sirasinda sürücüye yasam boslugu saglayarak hayat kurtarir." diyen Germen sunlari söyledi: "Traktör devrildiginde sürücünün araç altinda sikismasini engeller. Bu nedenle, bu güvenlik önlemi çiftçiler için mutlaka gereklidir. ROPS demiri sayesinde bir çok sürücü hayatini kurtarirken, demiri olmayan bir çok traktör sürücümüz de ne yazik ki bu yüzden hayatini kaybetmistir. Bu konuda egitim ve uyari arttikça daha fazla çiftçinin güvenligi saglanabilir. Eski model traktörlerde bu demir korkuluk bulunmuyordu. Yeni üretilen traktörlerde üzerinde montaj edilmis halde geliyor. Son yillarda yasanan kazalardan sonra eski model traktörlere de montaj yapilmaya baslandi. Traktöründe bu demir olmayanlarin taktirmasini öneriyoruz. Çünkü yasanabilecek kazalarda can simidi gibi hayat kurtarici rolü oynar."
Kaynak: İHA