Itfaiye, 'Usulsüz Park' Engeline Takildi
Aydin’in Efeler ilçesinde su baskini ihbari üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, sokak aralarina usulsüz park edilen araçlarin engeline takildi. Sokaga girmekte zorlanan itfaiye araci, uzun ugraslarin ardindan olay yerine varirken, vatandaslara duyarlilik çagrisi yapildi.

Olay, Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi 1916 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir apartmanin bodrum katini su basti. Ihbar üzerine bölgeye Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri sevk edildi. Olay yerine hizla varmaya çalisan itfaiye ekipleri, sokak girisinde usulsüz park edilen araçlarin engeline takildi. Uzun süren ugraslarin ardindan itfaiye araci sokaga giris yapabilirken, vatandaslar yasanan duruma tepki göstererek, duyarlilik çagrisinda bulundu.
Itfaiye ekipleri belirtilen adrese ulasmak için yogun çaba sarf ederken, bodrum katina basan su itfaiye ekiplerince çekilerek bosaltildi.
“Ya daha büyük bir olay olsaydi”
Yasanan olayin ardindan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise itfaiye, polis ve saglik ekiplerinin zamanla yaristigina dikkat çekerek “Bugün yasanan olay sikintilarimizi bir kez daha gözler önüne serdi. Dar olan sokaklar, usulsüz ve özellikle köse baslarina park edilen araçlar sebebiyle daha da daraliyor. Bugün itfaiye sokagimiza girmekte zor anlar yasadi. Hadi bu büyük bir olay degil di ama ya yangin veya baska büyük bir olay olsaydi. O zaman olayin boyutu degisebilirdi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarini, vatandaslarin ise acil durumlara karsi duyarli olmalarini talep ediyoruz” dedi.
